PUBLICITAT

 

EI 24 de novembre de 2014 La Conselleria de Sanitat, a través de la Direcció General de Salut Pública, va iniciar el Programa de prevenció de càncer Colorectal en el departament  Xàtiva-Ontinyent. Aquest progama ve implantant-se gradualment des de l’any 2005 a tot el País Valencià.

A Castelló es va reprendre la primera campanya de prevenció en abril de 2017, impulsada per la Regidoria de Salut Pública, ara torna a reprendre en aquest mes de febrer de 2020. EI programa està dirigit a homes i dones entre 50 i 69 anys d’edat. Com a regla general la prova es repeteix cada 2 anys.

El càncer de còlon és el tumor més freqüent en dones i homes, però si es detecta a temps, es pot curar en el 90% dels casos.

Des de l’Ajuntament de Castelló t’animem a participar, la prova és gratuïta.

Desenvolupament del programa de prevenció:

PUBLICITAT

EI centre de salut pública de Xàtiva remetrà a la població de Castelló una carta nominal informativa i una targeta d’acceptació a participar en el programa. Després d’aquest pas s’enviarà als domicilis un test TSOH (Test de sang oculta) i una vegada arreplegada la mostra, la dipositaran en les urnes habilitades al centre de salut de Castelló.

Els resultats negatius es comunicaran per carta i els positius, es notificaran a través dels metges de capçalera els qui informaran de la indicació de la colonoscòpia com a prova diagnòstica.

Per a més informació pots telefonar al 962 249 280 de 9.00 a 14.00. o consultar al teu metge de capçalera o a la web www.cuidatecv.es.

Fulls d’informació

- PUBLICITAT -