- PUBLICITAT -

CN | Aida

El Grup d’Intervenció Comunitària – Associació Cultural, en col·laboració amb la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló (la Ribera Alta), organitza la I Jornada Local d’Història i Patrimoni, que tindrà lloc els pròxims dies 14 i 15 de juny de 2024.

Libro, Archivo, Estudio, Biblioteca

La vesprada del 14 de juny s’inaugurarà l’esdeveniment amb un acte institucional seguit per la conferència inaugural de Carmel Ferragud, professor titular de la Universitat de València i membre de l’Institut Interuniversitari López Piñero. La seua ponència, titulada «Un CSI medieval: metges experts i ments criminals en les viles valencianes de la tardor de l’edat mitjana», promet oferir una interessant perspectiva històrica. Després de la conferència, es gaudirà d’un refrigeri seguit per la lectura d’algunes comunicacions.

Jornada AHR Castelló 2023

El dia 15 de juny, els assistents podran participar en una visita guiada conduïda per Xavier Martí, amb el fil conductor de la taronja i l’arquitectura. La ruta començarà al magatzem de Gil, recentment restaurat i el més antic del poble. Seguirà amb una visita al col·legi-asil de Sant Doménec, una construcció finançada pels guanys de Salvador Gil en el comerç de taronges. La visita culminarà al parc de l’Estació, on es podran veure els magatzems de taronja de la zona.

Algunes de les comunicacions confirmades inclouen la investigació de Valerià Benetó sobre la sanitat a Castelló durant l’edat moderna; Vicent Ferrer Pérez parlarà sobre l’epidèmia de còlera de 1854-1855 a la subcomarca de Castelló i les Énoves; Rubén Galera revelarà la figura del doctor Ricardo Uríos Cutayar, un metge que va exercir a Castelló en 1876; i F. Xavier Martí tractarà el llinatge de metges Pérez i altres metges contemporanis de Castelló.

La convocatòria per a historiadors, investigadors i estudiosos encara està oberta fins al 31 de maig de 2024. Les comunicacions no necessiten centrar-se exclusivament en sanitat, medicina i higiene.

Per a més informació, es pot contactar amb l’organització a través de l’adreça grupintervenciocastello@gmail.com. Recordem que l’assistència és lliure i gratuïta, sense necessitat de formalitzar inscripció prèvia.

El Grup d’Intervenció Comunitària anima a tots a participar en aquesta jornada, ja siga com a comunicants o com a assistents, per a descobrir i compartir el ric patrimoni històric de Castelló.

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací