- PUBLICITAT -

 

Conferència: El notari, el Consell, les famílies, per Frederic Aparici Romero, història de l’edat mitjana de Castelló.

Ahir divendres, 19 de novembre de 2021 al 2n pis de l’Obrera es va celebrar la conferència: El notari, el Consell, les famílies. Un passeig pel poble de Castelló en la tardor de l’edat mitjana.

PUBLICITAT

Aquesta va ser conduïda per F. Xavier Martí i Juan i la conferència va ser a càrrec de Frederic Aparici Romero, doctor en Història Medieval per la Universitat de València i membre de grup Harca, medievalistes valencians.

La conferència forma part de les activitats programades dins de la II Beca Vicent Ignasi Franco d’investigació històrica, beca promoguda per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, que té com a objectiu principal incentivar els estudis d’història local través d’investigadors formats acadèmicament amb estudis universitaris reglats, amb la finalitat que aquests estudis acaben revertint en l’augment del coneixement que tinga la ciutadania castellonera sobre el passat de Castelló.

La conferència, molt ben plantejada per Frederic Aparici va fer un repàs per la vida quotidiana dels veïns i veïnes de Castelló a finals de l’edat mitjana.

Frederic va posar l’accent en la comunitat, el consell i les famílies, com es nomenen els càrrecs de govern i garanteixen l’abastiment del poble de productes bàsics com la carn. En una segona part l’accent es posà sobre l’individu i les relacions socials i econòmiques entre els habitants de Castelló. Això inclou no només els llauradors cristians sinó també els musulmans que vivien a la moreria de la vila. En aquest sentit, es van esmenar aspectes com el treball agrícola, els cultius o les formes de gestió de la terra. Però aquest treball també va oferir una anàlisi en clau social, encara que fóra de forma aproximada.

Àlbum de fotos:

Conferència El notari, el Consell, les famílies - Frederic Aparici - NOV 2021 01

- PUBLICITAT -