- PUBLICITAT -

El grup, consciència sobre l’impacte mediambiental de les nostres accions i promou la reutilització d’aparells electrònics per protegir la fauna africana

CN | Aida

El grup Castebrota, format per gent de totes les edats a Castelló, ha llançat un vídeo per promocionar i conscienciar sobre les accions que realitza amb l’objectiu de millorar l’entorn local. Amb una filosofia basada en xicotetes accions a l’abast de la població, busquen fomentar la conscienciació mediambiental.

Les accions destacades inclouen la valorització dels paratges naturals de la zona, la recollida de telèfons mòbils i la realització de xarrades i neteges amb objectiu conscient. El grup col·labora activament amb la campanya “Mobilitza’t per la selva”, mitjançant la qual es recullen telèfons i tauletes tàctils en diversos punts de la localitat. Aquesta recollida contribueix directament a la preservació dels ecosistemes africans, ja que ajuda a reduir la demanda de coltan, un mineral el qual la seua extracció involucra treball infantil i destrucció ecològica.

PUBLICITAT

A més de la campanya de recollida, Castebrota organitza diverses activitats com el concurs de fotografia “Què puc fer jo?”, on es busquen imatges que reflecteixen accions quotidianes amb impacte positiu en el medi; l’Ecobatucada amb “La Lira”; l’apadrinament de pinets als “Tres Darrers Dies”; i un mercat, outlet d’intercanvi i compra de segona mà a la primavera.

L’impacte de la campanya “Mobilitza’t” no es queda únicament en la reutilització d’aparells: els fons recollits ajuden a centres de recuperació de ximpanzés com el de Tchimpounga. A través de la campanya, es pot apadrinar un ximpanzé amb cada 30 dispositius recollits. Una d’aquestes històries és la de Kabi, un ximpanzé que va ser rescatat quan era un bebé després que caçadors furtius mataren la seua família.

Castebrota fa una crida a tota la ciutadania a unir-se a aquesta noble causa i contribuir al benestar del nostre entorn i del planeta.

- PUBLICITAT -