PUBLICITAT
PUBLICITAT

 

Molt Honorable President de la Generalitat del País Valencià

Molt Honorables Consellers i Conselleres

En aquesta nova etapa en l’autogovern al País Valencià, vull adreçar-me a vostès per encoratjar-los a treballar per un País Valencià basat en la justícia, en la llibertat i en la fraternitat. Un País on els més forts no abusen mai més dels més dèbils i on la justícia faça possible la llibertat i l’entesa entre els valencians.

Voldria que la seua tasca estiguera encaminada  a acabar amb la fam, sobretot la dels nostres xiquets. Vull que s’esforcen més i més per tal que els nostres infants, des de la cultura, que ens fa passar de súbdits a ciutadans, puguen créixer en llibertat, per tal d’arribar a ser hòmens i dones lliures.

Vull i desitge que vostès siguen sensibles al clam i a les necessitats de les persones més vulnerables de la nostra societat.

Vull que treballen perquè la natura siga respectada i protegida, que tinguen cura del medi ambient, i que siguen sensibles als problemes dels llauradors, sempre els últims en tot.

Desitge que treballen per tal d’acabar amb l’atur i perquè els nostres jóvens que estan fora del nostre País per qüestions de treball, puguen tornar a la nostra terra.

Vull també que intenten acabar amb els desnonaments, i que el dret a l’habitatge i a una llar digna, siga respectat.

Vull que treballen per fer possible un diàleg entre el nostre Govern i els bancs i les entitats financeres. Que facen comprendre als bancs que, enmig d’una crisi brutal, ells que van ser rescatats amb diners de tothom, ara ajuden els més desvalguts, no que els xafen.

Vull que vostès, en la seua noble tasca de servei als ciutadans, com a hòmens i dones cridats a la política, siguen honrats, que rebutgen qualsevol temptació de corrupció i de suborn, que no es deixen portar mai pel frau i per la mentida. I que es preocupen, de veritat, pel bé dels ciutadans.

Vull que treballen per normalitzar la nostra llengua. Que siga respectada i afavorida. Que s’acabe la discriminació lingüística que patim els valencians a la nostra terra i que els nostres xiquets puguen estudiar en valencià, sense les barreres i les dificultats que posaven altres governs.

Vull que puga ser una realitat viure en valencià i per això els demane que promoguen la nostra llengua a l’administració, a la justícia i als mitjans de comunicació. Que puguem vore pel·lícules en valencià, comprar diaris en la nostra llengua, amb una RTVV lliure i plural i en la nostra llengua. I que siga possible tornar a vore (el qui ho vulga) TV3.

Vull també que treballen incansablement per una sanitat universal i de qualitat i per uns serveis socials i un ensenyament a l’abast de tothom, sense les retallades immorals que vam patir anteriorment, sense les llistes d’espera escandaloses als hospitals.

Vull que tinguen una especial sensibilitat pels més desvalguts, que els malalts dependents siguen atesos amb eficàcia i que els pensionistes puguen viure amb dignitat i no amb la pensió de misèria que cobren molts d’ells.

Vull que els xiquets tinguen més beques per a llibres i per a menjadors.

Vull que treballen per extingir el racisme, la xenofòbia i tota mena d’ideologia totalitària, que no fan sinó degradar la condició humana.

Vull que cobren vostès un sou digne, sí, però que no siga abusiu i que vostès siguen exemples de sobrietat, d’austeritat i de sol·licitud pels qui més pateixen.

Vull que el Govern Valencià tinga una administració més senzilla i més austera, i alhora funcional, eficaç i més pràctica, sense tants assessors, ni aduladors.

Vull que el Govern de la Generalitat del País Valencià no tinga por al futur ni al present, perquè només la llibertat fa possible un Poble lliure.

Vull que treballen per tal que aviat siga una realitat el Corredor Mediterrani (tantes vegades promès i alhora amb tantes mentides per part d’alguns) i que finalment arribe un nou finançament digne, que no ofegue més els valencians.

També voldria que el Govern del País Valencià treballara per a posar les bases que ens ajuden a arribar a la plena sobirania nacional, per tal de poder exercir el dret a decidir amb llibertat, el futur del nostre País.

Vull que el Govern Valencià estiga ben cohesionat, sense recels ni malfiances entre els seus membres, disposats a treballar conjuntament i amb molta generositat i sempre a favor dels valencians. Sense restar agenollats “para ofrendar nuevas glorias a España”.

Segur que si treballen per tot això i per moltes altres coses que m’he deixat al tinter, els valencians començarem a ser més lliures i per això mateix, més valencians.

Josep Miquel Bausset

- PUBLICITAT -