- PUBLICITAT -

 

El pròxim divendres dia 2 de juliol a les 20:00h, el Teatre Giner de Carlet es convertirà per un dia en centre cultural de la pilota valenciana.

PUBLICITAT

L’emblemàtic espai acollirà la presentació del llibre, Anècdotes i curiositats de la pilota valenciana, format com diu el subtítol, per 100 històries per a gaudir, estimar i descobrir el nostre esport. Dos anys de feina, amb una pandèmia pel mig, que va veure la llum el passat 15 de maig al trinquet de Pelayo, i que es presentarà per primera i probablement última ocasió a la Ribera Alta, ciutat amb gran tradició a la pilota valenciana, amb molt bona predisposició a acollir actes de promoció cultural, esportiva i lingüística com aquest.

presentacio

El llibre, editat per la Càtedra de la pilota valenciana de la Universitat de València, ha sigut coordinat pels professors i investigadors de la UV Ricard Sentandreu i Víctor Agulló, i el director del Museu de la Pilota David Sarasol.

A més dels coordinadors, a l’acte també participarà en representació de la Càtedra Ferran Calabuig, recent nomenat decà de la facultat de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport de la UV, i estarà presentat per l’alcaldessa Mª Josep Ortega.

La idea del llibre va nàixer a partir del projecte PilotaViu, diari digital que durant més de 4 anys fou el mitjà de referència de la pilota valenciana, i del qual es recuperen una part dels seus articles.

A l’obra han participat un total de 50 coautors i coautores d’àmbits i perspectives diferents, que des de l’estima i respecte cap al nostre esport, han confeccionat 100 històries d’una àmplia varietat temàtica, que converteixen l’obra en una magnífica eina divulgativa, amb l’objectiu d’aproximar al lector a partir de les diferents històries cap al món de la pilota.

Coautors, coautores i protagonistes durant la presentació a Pelayo. Foto. Valerià Benetó

El llibre es distribuirà als diferents IES i biblioteques del país, però al mateix temps estarà disponible després de la presentació de manera online de manera gratuïta.

Paral·lelament a l’acte, al hall del teatre hi haurà una exposició de fotografies anomenada #4AnysPilotaViu, amb imatges de fotògrafs que han col·laborat en el mitjà durant els diferents anys, i que tots els assistents a l’acte podran visitar.

- PUBLICITAT -