- INFORMACIÓ -

 

La Campanya vacunació antigripal 2020/2021 es realitzarà als grups de risc, aquests grups forment part d’una llista que ha elaborat Salut Publica

El centre de Salut de Castelló contactara telefònicament en totes les persones que formen part d’aquesta llista i concertara una cita per a subministrar la vacuna

PUBLICITAT

El centre de salut de Castelló realitzarà a partir d’aquest mes d’octubre de 2020 com cada any una campanya de vacunació antigripal estacional, que s’adreça especialment a les persones que tenen un alt risc de complicacions si pateixen la grip i també a les persones o grups que poden transmetre la grip a persones en situació d’alt risc, com ara els professionals de la salut.

Aquest any la campanya de vacunació s’inicia en el mes d’octubre, i com a novetat és que Salut Publica ha elaborat una llista per a començar el subministrament de vacunes, aquesta està elaborada segons la importància estratègica que juga els grups de risc i personal sanitari i sociosanitari, prioritzar-se la seua vacunació.

Molt important a tindre en compte, en principi aquest any no cal sol·licitar-la, si formes part de la llista elaborada per Salut Publica, el Centre de Salut de Castelló es posara en contacte telefònicament i concertara amb tu una cita per a poder subministra-te-la.

Segons la Comissió de Salut Publica de la Generalitat Valenciana

La vacunació antigripal té com a objectiu reduir la mortalitat i morbiditat associada a la grip i l’impacte de la malaltia en la comunitat. Per això, haurà d’anar dirigida fonamentalment a protegir a les persones que tenen un major risc de presentar complicacions en cas de patir la grip i a les quals poden transmetre la malaltia a unes altres que tenen un alt risc de complicacions, tal com es reflecteix en el calendari de vacunació al llarg de tota la vida i en el calendari de vacunació de grups de rics 1.

A més, es recomana vacunar a les persones que, per la seua ocupació, proporcionen serveis essencials en la comunitat i a persones amb exposició laboral a virus aviaris o porcins.

Per a aquesta campanya, donada la incertesa entorn del comportament que puga presentar el nou coronavirus SARS-CoV-2, es realitza un èmfasi especial a augmentar les cobertures de vacunació enfront de la grip especialment en el personal sanitari i sociosanitari, persones majors, preferentment a partir dels 65 anys i persones de qualsevol edat amb condicions de risc. L’objectiu és protegir a les persones més vulnerables a la grip, disminuint el màxim possible la incidència de grip en aquests grups diana i contribuint a reduir l’impacte sobre la pressió assistencial.

- PUBLICITAT -