- PUBLICITAT -

 

Amb la vista posada en les imminents festes nadalenques, la Policia Local de Castelló col·labora en una nova campanya especial que ha començat la Direcció General de Trànsit sobre control de la taxa d’alcohol i presència de drogues en conductors, i que es duu a terme des del passat dia 10 fins el 16 de desembre, realitzant controls en punts estratègics del poble. A més, la Policia Local de Castelló continuarà amb aquesta iniciativa de control fins el dia 7 de gener.

Segons dades facilitades per la DGT, l’alcohol està present com a factor concurrent o desencadenant en un terç dels accidents mortals. La seua presència en la conducció, depenent de la seua taxa, multiplica entre 2 i 15 el risc de patir un accident. L’única taxa segura és 0,00 mg/l.

L’alcohol no solament provoca una major accidentalitat, sinó que també repercuteix en una major mortalitat en ser un factor relacionat amb un pitjor pronòstic en les lesions patides. Amb una taxa d’alcoholèmia d’1.5 g/l, la taxa d’incidència d’accidents de gravetat mortal és aproximadament 200 vegades major que quan es tracta de conductors que no han ingerit alcohol.

PUBLICITAT

Igualment, l’alcohol suposa un risc per als vianants, com a usuaris de la via que comparteixen amb els altres l’espai públic. Baixar de l’1% els positius d’alcoholèmia en els controls és un dels objectius prioritaris de la DGT.

L’augment dels controls preventius és un dels factors que està afavorint un canvi de comportament dels ciutadans sobre aquest tema, d’ací la importància de la participació dels Ajuntaments en aquest tipus de campanyes.

D’altra banda, conduir després del consum de substàncies psicoactives és un fet freqüent a Espanya, aconseguint el 17% dels conductors espanyols. A part de l’alcohol, quasi un 11% de persones condueixen després d’haver consumit alguna substància que pot afectar la capacitat per a una conducció segura. El cànnabis i la cocaïna són les dues substàncies més freqüentment trobades.

Policia Local de Castelló

- PUBLICITAT -