- PUBLICITAT -

 

Comencem la setmana amb un oratge que presenta poques variacions respecte al del cap de setmana, a la setmana passada… tot continua de manera similar, i això vol dir que encara tenim per davant dies de molta calor.

És cert que els mapes donen un descens de les temperatures, però com que tenim el nivell tan alt haurem d’agrair un descens de les temperatures de dos o tres graus allà on més es note, i no tots els dies, perquè pense que les temperatures un dia baixaran lleugerament per tornar a pujar l’endemà i deixar-nos més o menys com estàvem, ofegats de calor.

Ens recolzarem en els mapes de temperatura per comentar el temps que ens espera aquesta setmana.

D’entrada, hui trobem un panorama molt semblant al del cap de setmana. A l’oest de la península encara es veu el reflex de la DANA que ha estat bombejant aire càlid des del nord d’Àfrica amb la isoterma de 25-30 graus entre Granada i el sud d’Anglaterra, tocant l’interior del País Valencià.

Això es traduirà en un dia de molta calor amb màximes entre els 35 i els 40 graus a les comarques centrals i interiors, i entre els 23 i els 34 graus a la costa.

Demà dimarts els colors del mapa de temperatura són més clars al nord-oest (cap a on es desplaça la DANA) mentre que els colors més càlids es desplacen cap a l’est.

Que vol dir això? Efectivament, les temperatures mostraran tendència a pujar de nou sobretot per l’interior.

Dimecres les temperatures baixaran lleugerament per tornar a pujar de cara a la recta final de la setmana. Als mapes veiem colors més clars dimecres, però com tornen a fer-se més foscos a partir de dijous.

Tingueu bon inici de setmana… ploga o faça sol, faça fred o calor.

Jordi Payà

- PUBLICITAT -