- PUBLICITAT -

 

Lluna roja – Foto: Joanjo Puertos

Quan anem anunciant des de fa uns dies un descens de les temperatures i ixes al carrer… no acabes de donar crèdit. Potser no han pujat tant les temperatures, però fa tanta calor com els dies d’abans.

La conjunció d’altes humitats amb les temperatures registrades fa que la calor siga més o menys la mateixa, i que a penes notem els canvis.

I les previsions continuen apuntant en el mateix sentit dels últims dies: després d’unes 48 hores amb els termòmetres marcant temperatures uns 2 o 3 graus més baixes, ara tornaran a pujar de forma progressiva a partir de hui mateix i de forma constant.

PUBLICITAT

La nit ha tornat a ser molt pesada, era difícil dormir prop de la costa i al centre del País Valencià, i aquesta vesprada ja comencen a pujar les temperatures a les comarques del centre i a ponent, mentre que a la costa no patiran grans canvis.

Serà a partir de demà divendres quan les temperatures tornen a marcar valors per damunt dels habituals de la segona quinzena de juliol. Les temperatures nocturnes es mantindran altes i les diürnes pujaran acostant-se o superant de nou els 40 graus al centre i a l’interior de les comarques centrals.

I tant el cap de setmana com l’inici de la que ve tornarem a tastar els rigors de l’estiu de 2022, perquè tot apunta que els termòmetres tornaran a marcar valors tan alts o més com els que vam tindre a l’inici de la setmana i el cap de setmana passat.

Passeu bon dijous… ploga o faça sol… faça fred o calor.

Jordi Payà

- PUBLICITAT -