- PUBLICITAT -
Temps de lectura 3 minuts

 

Marta π / Modesto Serradel  / Fotos: Joanjo Puertos – Castelló

Oratge mes de JULIOL de 2021

Segons el diccionari normatiu de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, basca és la calor sufocant que dificulta la respiració. Com a exemple d’ús posa “Quina basca que fa hui!”, una expressió que defineix molt bé el mes de juliol.

PUBLICITAT

El pòdium de les temperatures màximes a Castelló va quedar així: en tercera posició, 40°C el dia 4; ben prop, però en segona posició, els 40,5°C del dia 6; i guanyadora absoluta, la màxima de 42°C registrada el dia 12! Amb aquest inici del mes, qualsevol cosa podia passar la segona quinzena. Tanmateix, els valors es normalitzaren… fins el dia 22, amb els seus 38,5°C. Semblava que el pitjor havia passat, però el dia 30 els termòmetres marcaren 37°C, i  al dia següent, últim dia del mes, patirem 35,5°C de màxima.

Pel que fa a les temperatures mínimes, només 7 nits de juliol tingueren temperatures per sota dels 20°C. La resta no es poden considerar nits fresquetes, no? Paraules com calentor, acalorada o sufocant semblen millors per definir-les.

Acabem parlant de pluja arreplegada, un total de 48,5 l/m2, repartida en 2 dies consecutius, dia 24 i 25. Després de 3 dies de calor, amb temperatures màximes per sobre dels 35°C , el més probable era la formació de les tronades…

I fins ací el resum de l’oratge de juliol de 2021. Com va l’agost?

En un tres i no res en parlem.

Marta π

 

 

 

 

- PUBLICITAT -