- PUBLICITAT -

Castelló (Ribera Alta) acollia el campionat autonòmic per relleus mixts i sumava els primers punts per a la Lliga de Clubs Caixa Popular.

El diumenge la localitat de la Ribera acollia per primera vegada en la història de la Comunitat Valenciana el Campionat Autonòmic de Duatló per Relleus Mixts. A més, aquesta competició seria la primera a puntuar en la Lliga de Clubs Caixa Popular 2020. La competició de clubs, per excel·lència de la nostra comunitat, comptarà durant aquesta temporada amb dues seus de relleus mixts, una en modalitat de duatló i una altra en triatló.

PUBLICITAT

El III Duatló per Relleus Mixts de Castelló es va convertir en la primera prova amb igualtat de participació femenina i masculina. Un total de 400 duatletes, 200 dones i 200 homes, que van formar un total de 100 relleus.

A les 9 hores es donava l’eixida des del Parc de l’Estació. Les primeres a prendre l’eixida van ser les dones dels 53 relleus que disputarien el campionat autonòmic. Dos minuts més tard eixirien la resta de relleus.

Des de la primera posta la competició es tornava molt emocionant, com és habitual en aquesta mena de competició. Eva Sánchez, la primera rellevista del C.E.A Bétera posava al capdavant el seu equip, amb una distància considerable enfront les seues perseguidores de la Universitat d’Alacant, C.T Arena Alacant i A Correcuita.

En la segona posta arribava el torn dels xics, Josep Gómez agafava el relleu per al Bétera. En segona posició iniciava la seua posta Roberto Sánchez, actual campió del món sub 23 i un especialista d’aquesta modalitat a nivell internacional. El rellevista de la Universitat d’Alacant després d’una espectacular competició aconseguia posar la Universitat d’Alacant en primera posició.

Arribava el torn de la tercera posta a completar per dones. En aquesta ocasió era el C.E.A Bétera el que posava en competició la seua millor basa, Noelia Juan, actual bronze en relleus mixts en l’europeu de València en 2019. Noelia que és una gran atleta iniciava la seua posta en segona posició, i des del principi retallava distància a la primera classificada Sara Alemany. Igual que Roberto, Noelia posava el seu club en primera posició, amb un xicotet avantatge enfront la Universitat d’Alacant.

L’últim relleu de tots dos equip tindria la responsabilitat de treballar dur per a aconseguir el Campionat Autonòmic. L’última posta començava amb una lluita molt ajustada entre el CEA Bétera, amb Pablo Cano, i la Universitat d’Alacant, amb Christian Sánchez. Tots dos duatletes van protagonitzar una emocionant última posta, en la qual en el segment ciclista el rellevista de la Universitat d’Alacant patia una caiguda, cedint definitivament la primera posició al C.E.A. Bétera.

Després d’una emocionant i intensa competició, va ser el C.E.A. Bétera el que es va proclamar campió autonòmic per relleus mixts. En segona posició arribava la Universitat d’Alacant. La tercera plaça va ser finalment per al C.T. Arena Alacant equip que està format pel castelloner Joan Aliaga, que baralla des del principi amb el Tripuçol per pujar al tercer lloc del podi.

Un darrere l’altre els clubs van anar completant els seus relleus i travessant la línia de meta. La jornada, que començava el dia amb temperatures més pròpies de la primavera, va permetre que un important nombre de clubs de la nostra comunitat pogueres gaudir d’aquesta modalitat tan emocionant i divertida tant per als participants com per al públic.

La Lliga de Clubs Caixa Popular tornarà el pròxim 7 de març amb el Duatló Sprint d’Ontinyent. I la competició autonòmica tindrà el campionat per equips el 22 de febrer a Albalat de la Ribera.