- PUBLICITAT -

 

El candidat d’EU-Castelló de la Ribera visita les instal·lacions de l’Associació de Jubilats i Pensionistes de Castelló i pren nota de les demandes i necessitats dels seus membres

El servei de bar, l’ampliació i un millor manteniment de les instal·lacions i un programa més ampli d’activitats, principals sol·licituds de l’entitat

El candidat d’Esquerra Unida a l’alcaldia de Castelló, Bryan Richart, ha visitat les instal·lacions de l’Associació de Jubilats i Pensionistes de Castelló, a l’avinguda de Cuba, on ha tingut l’oportunitat de conéixer de primera mà quines són les necessitats i demandes d’una de les entitats amb més membres de la localitat. Richart va poder departir amb Mati Escribà (presidenta de l’Associació), Salvador Aranda (vicepresident) i Loli Gil (secretària).

El motiu de la visita va ser interessar-se per la situació de l’associació i per les seues mancances com a col·lectiu, així com conéixer les seues demandes al govern municipal, unes demandes de les quals Bryan Richart va prendre nota per tal d’incloure-les en el programa electoral amb el qual EU-Castelló de la Ribera concorrerà a les eleccions del pròxim 28 de maig.

La presidenta, el vicepresident i la secretària de l’Associació de Jubilats i Pensionistes van traslladar al candidat d’esquerres que les seues principals necessitats passen, irremeiablement, per recuperar el servei de bar (un servei que l’alcalde actual es va comprometre a restaurar i que encara no està en funcionament). En aquest sentit, des de l’Associació lamenten que centres de jubilats d’altres pobles més menuts sí que disposen de servei de bar, però Castelló no.

PUBLICITAT

L’actual junta directiva (en el càrrec des de maig de l’any passat) va expressar, a més, que l’altre gran problema que tenen actualment és el “deficient manteniment de les instal·lacions per part de l’Ajuntament”. L’any passat, l’Associació de Jubilats i Pensionistes ja va posar aquest assumpte en coneixement de l’Ajuntament, al qual van enviar fotografies de les goteres, els danys i els cristalls trencats que presenten les seues instal·lacions. “I, quasi un any després, molts d’aquests desperfectes continuen sense una solució”, es queixava Mati Escribà, presidenta de l’Associació.

A més d’aquestes zones de l’edifici clarament deteriorades, van reivindicar que hi ha altres zones que s’han quedat obsoletes o xicotetes, com és el cas de la biblioteca.

Un envelliment actiu a fi de millorar la qualitat de vida de la gent major

Bryan Richart, candidat de la força d’esquerres, posava el focus en la importància d’un envelliment actiu, tant físicament com mentalment. Pel que fa a l’activitat física, Esquerra Unida proposa recuperar el gimnàs que va ser retirat del pati dels jubilats, a més de la creació i l’adaptació de rutes per les quals la gent major puga eixir a passejar tranquil·lament, amb les corresponents zones de descans. D’altra banda, EU planteja que, en col·laboració amb la Regidoria d’Esports, es programen una sèrie d’exercicis físics adaptats a la condició de cada persona usuària de l’Associació de Jubilats i Pensionistes amb l’objectiu de millorar el seu estat físic.

A banda de l’activitat física, Richart va posar èmfasi en la importància d’un pla d’activitats d’oci, per part de personal professional, per a previndre l’aparició de malalties degeneratives, tal com ja va exposar després de la reunió que va mantindre amb l’AFA de Castelló Respir. “L’objectiu final de les nostres propostes és, en definitiva, millorar la qualitat i l’esperança de vida de la població en un percentatge molt gran”, va concloure Richart.

Dalt, Bryan Richart (candidat d’Esquerra Unida a l’alcaldia de Castelló) i Mati Escribà (presidenta de l’Associació de Jubilats i Pensionistes de Castelló), i, baix, Salvador Aranda (vicepresident) i Loli Gil (secretària).
- PUBLICITAT -