- PUBLICITAT -

Una vetllada màgica al teatre Ideal que va emocionar el públic amb, vídeos amb missatges i danses inspirades en la Mediterrània | Galeries |

CN | Aida i Maria | Fotos Valerià Benetó I Joanjo Puertos

El passat divendres, 31 de maig de 2024, el teatre Ideal de Castelló va acollir el festival de fi de curs de l’Associació Cultural Bojos per la Dansa amb l’espectacle titulat ‘Mare Nostrum’. Aquest esdeveniment va ser una vetllada màgica en què els alumnes de l’associació van mostrar el talent i l’esforç dedicat durant tot el curs.

El teatre estava de gom a gom i, durant les dues hores que va durar l’espectacle, el nombrós públic assistent va viure un fum d’emocions. L’espectacle va començar amb l’alegria i la il·lusió dels més menuts, que van oferir unes actuacions de dansa extraordinàries. Les interpretacions van estar acompanyades de vídeos que van posar els pèls de punta a més d’un espectador, especialment en els moments dedicats a la situació del Mediterrani i la immigració, que van arrencar més d’una llàgrima entre el públic.

PUBLICITAT

La força i l’alegria de la nit van arribar amb els usuaris de COM ‘El Castellet’, els quals, donant-ho tot en les seues actuacions, van transmetre una alegria i ganes de viure que van superar les sensacions prèvies. La vetllada va continuar amb dansa oriental i més coreografies que van fer que les dues hores passaren volant.

L’Associació Cultural Bojos per la Dansa és coneguda per la seua dedicació a promoure la dansa i la cultura dins de la comunitat de Castelló. Amb ‘Mare Nostrum’, l’associació va celebrar la riquesa cultural i natural de la Mediterrània, oferint una fusió de danses tradicionals i modernes que van transportar els espectadors a través dels paisatges, cultura, natura i històries de la nostra mar, el Mediterrani. L’espectacle va comptar amb una variada selecció de coreografies que van posar en valor la diversitat i bellesa de les cultures banyades pel Mare Nostrum.

En declaracions a Castelló Notícies, la directora artística de l’associació, Eli Sanchis, va destacar la importància d’aquest festival: “El festival de fi de curs és una oportunitat per als nostres alumnes de mostrar tot el que han après durant l’any. ‘Mare Nostrum’ no només és un espectacle de dansa, sinó també una celebració de la nostra herència mediterrània i un homenatge a la bellesa i diversitat de la nostra mar“.

Cal fer una reflexió sobre aquest esdeveniment i per no caure ni en el ridícul ni en l’admiració de “hooligan cultureta”. Parlar bé d’aquells que fan cultura, simplement fent el seu treball amb qualitat, és essencial. Potser ho apreciarem més quan ens falten, però ara que podem gaudir-ho, és important no callar.

Com cada any, l’Associació Bojos per la Dansa ha creat un espectacle de cloenda de fi de curs amb un guió treballat, un tema interessant i compromés amb el seu temps. Els valors humans que promou són essencials i imprescindibles per al futur.

Un altre punt d’atenció és el Teatre Ideal, un espai emblemàtic del poble que necessita més manteniment. La seua importància cultural no només es mesura per l’assistència de públic, sinó per la seua utilitat social i la qualitat dels esdeveniments que acull. La cultura no es valora només per la gent que arrossega, sinó per la seua capacitat d’enriquir els col·lectius castelloners.

Aquesta associació, ben dirigida per Eli Sanchis, compta amb un personal col·laborador fidel i entregat, sempre connectat amb el dia a dia i el poble. La seua tasca és un exemple del que significa treballar per la cultura i la comunitat. Eli continua fent-ho com saps que funciona, perquè sense tu, aquest projecte no avançaria.

Galeries de Fotos

Per veure la galeria de fotos del Festival de Fi de Curs ‘Mare Nostrum’ al nostre Flickr. Cliqueu ací per veure la de Valerià Benetó i ací la de Joanjo Puertos.

Marenostrum - Bojos Dansa - 2024 (1001)

Marenostrum Bojos Dansa 2024 (1)

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací