- PUBLICITAT -

 

Marta π / Modesto Serradel  / Fotos: Joanjo Puertos – Castelló

Oratge mes de GENER de 2022

L’entrada d’un nou any sol vindre acompanyada de canvis. En aquest cas, l’oratge també s’ha apuntat.

PUBLICITAT

Després de la calor generalitzada de desembre, gener va començar, seguint la tendència, també amb calor. Tanta que, al poble, la temperatura màxima del mes (24,5°C), es va marcar ja el dia 4. A partir d’ací, les màximes es van normalitzar fins el dia 30, quan va tornar la calor. Eixe dia arribàrem de nou als 24,5°C, mentre el dia següent es van marcar 24°C.

En realitat, només va fer molta calor els primers i els últims dies del mes, per això la mitjana s’ha quedat en 17°C i no podem parlar d’un mes càlid. Això sí, ha estat un mes de contrast, ja que segons les dades de l’AEMET, hem patit una gran diferència entre les temperatures diürnes, prou altes, i les nocturnes, més fredes.

Ens fixem ara en les mínimes, sobretot entre els dies 16 i 21, quan va fer molt de fred per la nit. Durant eixos 6 dies, 4 tinguérem una mínima de 0°C i el dia 18 es va marcar la mínima del mes, -1,5°C. En part explica que la mitjana de les mínimes siga de 3,1°C. Diu l’AEMET que, durant eixos dies, hem patit les nits més fredes de gener des de 2005.

Ens queda parlar de pluges, o més bé, de l’absència d’elles. Al poble va ploure 3 dies, arreplegant un total de 15,6 l/m2, la major part el dia 24 (12,3 l/m2). Una quantitat molt reduïda, que permet considerar gener com un mes sec, segons l’AEMET.

Esperem que 2022 ens porte aigua, tan necessària.

Marta π

- PUBLICITAT -