- PUBLICITAT -

 

Unes 400 persones es van manifestar ahir a Benifaió ‘Per la defensa de la nostra citricultura’ convocades per la Plataforma per la Dignitat del Llaurador.

PUBLICITAT

La manifestació ha comptat amb l’assistència d’alcaldes, regidors, representants dels sindicats, entitats del sector agrari i veïns i veïnes de la Ribera Alta.

En la mateixa concentració la Plataforma per la Dignitat del Llaurador ha llegit un manifest demanant defensar la citricultura Valenciana de la competència deslleial dels productors de països tercers respecte de la UE.

Des que començaren aquestes mobilitzacions i s’han anat sumant accions de tots els agents implicats en l’agricultura i la citricultura valencianes, hem vist com han prosperat mocions municipals i interpel·lacions parlamentaries que han aconseguit el recolzament unànime de tot l’arc parlamentari fent que alguna cosa comence a canviar en la percepció del govern espanyol per reclamar davant els socis de la UE.

En aquesta tercera manifestació convocada per la Plataforma per la Dignitat del Llaurador han participat un total de 103 poblacions de l’arc mediterrani que s’han manifestat a 12 municipis de diverses comarques. Així doncs, a més de les manifestació de la Ribera Alta a Benifaió, s’han realitzat més manifestacions a Sueca de la comarca de la Ribera Baixa; a Oliva de la Safor i la Valldigna; a Llutxent de la comarca de la Vall d’Albaida i a Pego de la comarca de la Marina Alta. En la província de Castelló han tingut lloc a Nules i a Benicarló, on han eixit al carrer els pobles de la comarca del Baix Maestrat i de la zona sud de Tarragona, també s’han manifestat a Sagunt els municipis del Camp de Morvedre; a Bétera els de la comarca del Camp del Túria; a Massamagrell de la Horta Nord.

Lluís Piqueras, Regidor d’Agricultura de l’Ajuntament de Castelló ens comenta que “per al futur més immediat, caldrà pensar en que hi podem fer nosaltres per millorar les estructures agràries, els processos i tractaments dels nostres cultius i els canals de la seua comercialització per obtenir unes collites més saludables, més rendibles i més competitives en uns mercats cada dia més globalitzats i oberts”.

Redacció CN

- PUBLICITAT -