- PUBLICITAT -

L’esdeveniment promou el comerç just i destaca els valors de la comunitat

CN | Diarilaveu.cat Sebastià Carratalà

Beneixida (la Ribera Alta) acollirà les I Trobades d’Artesania i Horta, organitzades pel Grup Artesana amb la col·laboració de l’Ajuntament i els tres Col·legis Rurals Agrupats (CRA) de la Vall Farta, aquest diumenge, 21 d’abril, amb l’objectiu de «fomentar la producció local, la sostenibilitat i el comerç just». La iniciativa pren el relleu de les Jornades del teixit social de les comarques centrals del País Valencià que es van dur a terme amb èxit l’any passat en aquest municipi riberenc.

El Grup Artesana és una entitat jove que pretén dignificar la professió, protegir les persones que s’hi dediquen, ajudar a desenvolupar els projectes de les sòcies i oferir peces de qualitat. També reivindica que els mercats valoren el veritable producte fet a mà enfront de les imitacions, que tinguen en compte les necessitats dels expositors i que les condicions per a participar-hi siguen justes.

Myriam Soriano i Joanna Wallace, representants del col·lectiu, expliquen a Diari La Veu que «no és el mateix una persona que treballa un producte des del principi que un venedor que no l’elabora directament, sinó que el porta fet d’un altre lloc». «Per això, la nostra intenció és donar suport a les persones que treballen les peces als seus tallers», remarquen. «Els altres productes, que podríem anomenar de distribució, no tenen cabuda en la nostra proposta, ja hi ha altres mercats on es venen», afegeixen. «Nosaltres apostem per l’elaboració pròpia, la producció local, la sostenibilitat, el comerç just i l’economia circular», subratllen.

PUBLICITAT
Myriam Soriano i Joanna Wallace, del Grup Artesana

L’entitat organitza habitualment mercadets en pobles de les comarques centrals i, arran de l’experiència de l’any passat a Beneixida, volia coordinar «una trobada més gran d’artesans, agricultors, productors d’aliments de proximitat, músics…», com la que tindrà lloc aquest diumenge al passeig d’Eugeni Burriel de la localitat.

En aquest ampli espai del centre del municipi, veïns i visitants trobaran 17 parades d’artesania i 8 d’aliments de proximitat: formatge, olives, embotit, pa artesà, fruita i verdura de temporada, mel i rebosteria vegana i sense gluten.

A més, podran gaudir d’activitats infantils, com ara un taller d’agricultura, que es farà en col·laboració amb el CRA de la Vall Farta a l’hort de l’Escola de Beneixida, on es plantaran verdures de temporada que «els xiquets i les xiquetes que vulguen s’encarregaran de cuidar perquè puguen tindre la collita al final del curs». També hi haurà una activitat educativa amb cartes il·lustrades sobre el funcionament dels bucs d’abelles, a càrrec d’un apicultor d’Alboraia. A la vesprada, hi haurà un «taller de pintura màgica amb espècies que podem trobar a casa, per exemple la cúrcuma, bicarbonat sòdic i aigua». Així mateix, s’ha programat un concert de Maneko i Jota al matí, i un altre de Malapata Swing Band, de Rafelbunyol, a la vesprada.

D’altra banda, els bars Yolanda i La Llar i una food-truck oferiran servei i menjar tot el dia i, per part seua, els festers de Beneixida han organitzat «quinto i tapa» a les 12 h, i un dinar popular a les 14 h al Saló Polivalent. Els tiquets del dinar tenen un preu de 4 euros (inclouen beguda i picadeta) i es poden adquirir a l’Ajuntament fins al divendres.

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací