- PUBLICITAT -

CN | Aida | Modesto Serradell

El mes de desembre de 2023 a Castelló ha presentat un patró climàtic variat amb temperatures fluctuants i precipitacions escasses. A continuació, es detalla l’anàlisi meteorològica d’aquest període:

Temperatures

Durant el mes de desembre, les temperatures màximes han oscil·lat entre els 15,0 °C i els 28,0 °C, amb una màxima registrada el dia 11 de desembre de 28,0 °C. Les temperatures mínimes han variat entre els 0,5 °C i els 18,0 °C, amb una mínima de 0,5 °C registrada els dies 19 i 27 de desembre. Això ha resultat en una mitjana diària de temperatures que va des dels 8,5 °C fins als 20,0 °C.

Oscil·lació Tèrmica

L’oscil·lació tèrmica, que representa la diferència entre la temperatura màxima i mínima diària, ha variat significativament. Els dies amb més oscil·lació han estat l’11 de desembre amb una variació de 20,0 °C, mentre que la menor oscil·lació es va registrar el 13 de desembre amb només 1,0 °C.

PUBLICITAT

Precipitacions

Desembre ha estat un mes relativament sec, amb poques precipitacions. Els dies amb pluja significativa han estat:

– 3 de desembre: 0,4 mm
– 5 de desembre: 0,2 mm
– 7 de desembre: 1,5 mm
– 8 de desembre: ip, (pluja inapreciable)

La major part dels dies del mes no van registrar cap pluja, mantenint les condicions generals bastant seques.

Conclusió

El desembre de 2023 ha estat caracteritzat per temperatures suaus i estables, amb algunes puntes de calor inusuals per a aquesta època de l’any, com es va veure el dia 11. Les nits han estat fredes, especialment cap a la segona quinzena del mes. Les precipitacions han estat escasses, destacant només alguns dies amb pluges lleugeres.

Aquest balanç reflecteix un mes de desembre amb tendències climàtiques que podrien estar relacionades amb variacions estacionals típiques, però també amb possibles efectes del canvi climàtic que mereixen ser estudiats amb més detall pels experts.

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací