- PUBLICITAT -
Temps de lectura 3 minuts

 

L’‘Associació Autònoms Units per a Actuar, lamenta ‘l’absurd’ que la Seguretat Social haja cobrat març i exigeixen la seua anul·lació

PUBLICITAT

L’associació Autònoms Units per a Actuar (AUPA) ha qualificat d”enganyabobos’ que el Govern central haja habilitat l’ajornament del cobrament de la quota a la Seguretat Social corresponent al mes de març per als autònoms ‘un dia després d’haver-la cobrada’, embullant el professional en la burocràcia de reclamar la devolució de la part corresponent a l’Estat d’Alarma.

El que ja s’haja cobrat als autònoms “ens temem que reflecteix la fam d’ingressos que té l’Estat o la improvisació amb la qual s’estan prenent decisions” atés que “si tenien clar que es podia ajornar la quota, degueren donar marge abans de cobrar-la. És absurd”, explica el vicepresident de l’entitat, Pedro García. En aquest sentit, assenyala que a l’autònom “se l’afona de nou en tràmits per a poder recuperar alguna cosa, i tal com està l’administració de saturada, no sabem quan serà”, ha asseverat.

A més, s’ha cobrat la quota a tota aquella persona a la qual, encara havent demanat el tancament d’activitat, no se li havia concedit. “Les mútues estan saturades, no se sap quan se’ns atorgarà”, assegura. A més, assenyala que s’estan rebutjant els cessaments d’activitat per xicotets errors administratius a l’hora d’emplenar les sol·licituds quan hauria de ser una cosa pràcticament automàtica, atés que l’Estat té un coneixement absolut de la situació de cada autònom. Se’ns demana informació que ja tenen”.

Des d’AUPA s’exigeix que s’elimine el pagament de la quota a la Seguretat Social i d’impostos mentre dure l’Estat d’Alarma, fet que s’ha aplicat a França des del primer moment, donant un escenari cert a les empreses.

Per a l’associació, que l’Executiu haja aprovat una moratòria del pagament de les cotitzacions d’autònoms i empreses durant sis mesos “és tirar la pilota cap avant, però no donar una solució. Ningú sap com estarem dins de sis mesos, el volum de pagaments al qual ens enfrontarem serà molt major perquè l’economia es reactivarà lentament. No podem quedar enterrats en deutes”, assegura García.

A més, en AUPA assenyalen que les mesures del Govern continuen deixant a part dels autònoms sense protecció, aquells que no han pogut cessar l’activitat o els que no poden demostrar les pèrdues, com en el cas dels qui facturen per mòduls.

Així mateix, reclamen coordinació entre les administracions, atés que les comunitats autònomes estan començant a atorgar ajudes com el cas de Madrid, “però exigeixen que estigues donat d’alta a l’hora de demanar-les i després sol·licitar el tancament, per la qual cosa hi ha gent que s’haurà de donar d’alta i tornar a fer tot el procés per a poder accedir a aquestes”.

Prolongar mesures

En opinió d’AUPA, l’anul·lació del pagament de la quota a la Seguretat Social hauria de prolongar-se durant tot l’estat d’alarma “i no prendre decisions de mes en mes”, així com l’eliminació del pagament d’impostos durant aquest període. A més, reivindiquen la suspensió del pagament dels lloguers per a les petites empreses, que s’establisquen ajudes a despeses associades a l’activitat i una moratòria hipotecària similar a la que s’aplica als particulars.

A més, des d’AUPA es reivindica que es mantinga l’exempció del pagament de la quota d’autònom durant dos mesos després que s’alce l’estat d’alarma amb la finalitat que es puga reactivar l’economia, perquè “els autònoms haurem de fer front a una època dura amb despeses i, ens temem que amb molts impagaments per part de tercers”.

Una vegada acabats aqueixos dos mesos, demanen que s’arbitre una tarifa plana de 50 euros durant altres dos mesos per a tots els autònoms i que aquesta mesura es prolongue durant 1 any per als més desfavorits. Finalment, demanen mesures fiscals i ajudes per als autònoms, perquè “només així podrem eixir d’aquesta crisi”.

AUPA està convençuda que superarem aquesta difícil etapa que ens han tocat viure i afrontarem la recuperació amb força però “necessitem l’ajuda de les administracions” i demanem que oferisquen la possibilitat d’obtindre la tarifa plana durant un any per a poder aconseguir una ràpida recuperació després d’aquest dur període.

“Els autònoms som, i continuarem sent l’única força capaç d’alçar el país i tirar-lo endavant. Tots els nostres esforços són reinvertits en el creixement intern, de manera que la riquesa generada per aquest col·lectiu repercuteix en tots els ciutadans”.

Associació Autònoms Units per a Actuar

- PUBLICITAT -