- PUBLICITAT -

 

Una DANA travessarà demà el País Valencià

Comencem la setmana pendents de l’evolució d’una DANA.

Si, també pot haver-hi una DANA el mes de juny, hi poden haver durant tot l’any, i entre hui i demà una Depressió Aïllada en Nivells Alts (un embossament d’aire fred a les capes altes de l’atmosfera) travessarà la Península entrant per l’oest i eixint dimarts al Mediterrani pel País Valencià.

PUBLICITAT

S’aproparà hui al nord-oest de la Península fent créixer nuvolades a Galícia i, amb el pas de les hores, al Cantàbric i als Pirineus, on les pluges seran localment intenses i tempestuoses.

Hui encara estarà lluny de nosaltres, però aquesta vesprada afavorirà la formació de núvols d’evolució a les muntanyes del nord i de l’interior. Les temperatures mantindran els valors d’ahir diumenge.

Serà dimarts quan els efectes de la Dana es deixen sentir al País Valencià. La bossa d’aire fred s’ubicarà al centre de la Península a migdia i passarà per damunt de nosaltres de vesprada.

La seua incidència dependrà de la trajectòria i velocitat amb la qual ens travesse, però des de bon matí els núvols cobriran bona part del territori i les pluges podran ser fortes i en forma de tempesta. Les temperatures nocturnes no patiran grans canvis i les diürnes baixaran dos o tres graus.

L’entrada del mestral i el desplaçament de la DANA dimecres cap a l’est farà que ràpidament recuperem el sol, i encara que de matí l’ambient serà més fresc, al centre del dia farà caloreta.

Dijous i divendres l’oratge es mantindrà estable i les temperatures continuaran pujant, sobretot les màximes.

Passeu bon dilluns… ploga o faça sol, faça fred o calor.

Jordi Payà

- PUBLICITAT -