- INFORMACIÓ -

 

QUI SOM?

PUBLICITAT

Bojos per la Dansa és una associació sense ànim de lucre que té com a objectiu promoure i difondre la dansa com a activitat educativa, lúdica, cultural i professional.

Encara que al nostre poble s’oferia aquesta activitat des de molt abans, no va ser fins a la seua creació en 2009 quan es va consolidar la dansa com a escola.

A l’escola s’imparteixen classes de Dansa Clàssica (a partir de quatre anys), Dansa Espanyola (a partir de vuit anys) i Dansa per a Adults on es fusionen diferents disciplines. També s’ofereixen classes de postisses i classes particulars per a preparar les proves d’accés al grau mitjà.

Les classes comencen en octubre i finalitzen en juny i, al llarg del curs, realitzem jornades de portes obertes i participem amenitzant diferents actes d’altres entitats.

Des dels seus inicis fins a avui, han passat per l’associació molts alumnes de Castelló i de les poblacions veïnes.

Cada any, i per a acomiadar el curs lectiu, se celebra un festival de final de curs.

Aquest espectacle es realitza normalment el primer divendres del mes de juny al Teatre Ideal i participen tots i totes les alumnes que formen l’associació.

ELS NOSTRES FESTIVALS

El festival de final de curs de dansa és l’esdeveniment més esperat per tot l’alumnat de l’associació. És tracta d’un espectacle temàtic on els i les alumnes demostren al públic tot el que han aprés al llarg de l’any.

És la trobada amb el públic on els i les protagonistes que formen Bojos per la Dansa ofereixen el seu art.

Cada actuació necessita hores prèvies de muntatge, assajos i classes. Tots aquests esforços realitzats per els i les alumnes valen la pena sols per l’ovació i aplaudiments del públic.

Alguns dels temes que hem utilitzat són: els musicals, els contes (Somniar és Viure), les olimpíades (Olympics of Dance), la radio (Cada cançó… un record), la natura (Natura), Àfrica, el centenari de l’arribada del trenet a Castelló (Històries de l’Andana), les obres d’art dels pintors més coneguts (Per amor a l’art), el Teatre Ideal quan s’utilitzava de sala de cinema (Cinema Ideal).

En tots i cadascun dels Festivals integrem les diferents disciplines de dansa i convidem a participar a altres associacions i entitats.

Amb motiu del desè aniversari de l’associació, preparàrem un festival de final de curs especial (Hi havia una vegada…), el qual va ser una reposició d’algunes coreografies d’anteriors festivals per fer un xicotet recorregut per la història de Bojos per la Dansa.

Degut a la situació actual, l’associació ha continuat amb l’activitat de dansa, però, malauradament, no ha pogut celebrar els festivals de final de curs del cursos 2019-2020 i 2020-2021.

Esperem i desitgem poder oferir molt prompte un gran espectacle i gaudir una vegada més de Bojos per la Dansa.

BOGES

El grup Boges naix en 2012 com a conseqüència de la demanda de dansa per amenitzar diferents actes d’altres entitats.

Està format per persones entusiastes de l’art de la dansa, i les seues integrants són alumnes i ex-alumnes de l’associació.

Han participat en presentacions de Falles, desfilades de Moros i Cristians, concerts amb música en directe de diferents Societats Musicals, presentacions de Festes del poble, actes escolars i la gala d’esports, entre d’altres.

Cal destacar d’aquest grup la capacitat de treball, responsabilitat, disposició i, sobretot, la passió per la dansa.

LA DANSA

La dansa és un art que es basa en l’expressió corporal, generalment acompanyada de música.

És una de les primeres manifestacions artístiques de la història de la humanitat.

La seua pràctica ens aporta grans beneficis tant físics com mentals.

Fomenta les relacions amb altres persones.
Millora l’autoestima.
Ajuda a la memòria i salut mental.
Enforteix el cos.
Incrementa la resistència i la força muscular.
Millora l’agilitat, l’elasticitat i la flexibilitat.
Ajuda a conèixer i adquirir consciència corporal.
Fomenta el treball en equip, l’amistat, el respecte, la llibertat i la tolerància.
Fomenta l’esforç, la superació, la motivació i el compromís.

És una disciplina recomanable tant per a menuts com per a grans.

Des de l’associació cultural Bojos per la Dansa vos convidem i animem a tots i totes a apostar per la dansa.

Podeu trobar-nos a la Plaça de l’Ermita, 7 (antic centre ocupacional) o posar-se en contacte amb la nostra professora, Eli Sanchis. Estarem encantats d’atendre’ls.

Apostar per la dansa és apostar pel futur

Font: Article publicat en ‘El Miragall‘ de paper del mes d’agost de 2021.

- PUBLICITAT -