- INFORMACIÓ -

 

PUBLICITAT

L’ona de calor (la primera de l’estiu si tenim en compte que l’anterior va coincidir amb els últims dies de la primavera) va consolidant-se i estem a les portes dels dies més calorosos d’un episodi ben càlid que no ha fet més que començar.

Al mapa d’avisos meteorològics d’Aemet comprovem com són minoria les zones de la península Ibèrica que no tenen cap avís. Bàsicament, zones litorals on la brisa o els vents fan més suportable la calor.

Al País Valencià és molt probable que hui siga el dia de més calor de tota la setmana, però això no vol dir que a partir de dijous deixe de fer calor. Potser baixen un parell de graus les temperatures, però de la calor de moment no ens lliurem.

A més de pujar les temperatures i fer més calor, també seran més les hores que haurem de suportar els termòmetres marcant els valors més alts de la jornada… i això sense haver dormit molt durant la nit, ja que a la costa cada dia que passa es fa més difícil dormir unes horetes, i sempre tirant mà del ventall… perquè tal com està el preu de la llum tampoc convé massa tirar de ventilador o aire condicionat.

Demà dijous, potser baixen les temperatures en algun rogle, però bàsicament farà tanta calor com hui i a molts observatoris del centre i l’interior sud de València les temperatures tocaran de nou els 40 graus.

I tant divendres com el cap de setmana les condicions es mantindran molt semblants amb temperatures que no patiran grans canvis… o mostraran tendència a pujar de cara al cap de setmana.

Jordi Payà

- PUBLICITAT -