- PUBLICITAT -

Pocs canvis d’oratge fins diumenge a última hora

Fa uns dies que sembla que només ens interessa l’oratge que tindrem a partir de dilluns. Potser estem davant d’una situació que ens demostrarà que no és aconsellable fer previsions de l’oratge a llarg termini perquè amb el pas dels dies perden fiabilitat.

També estan els mitjans que exageren el que pot passar per guanyar uns clics a les seues webs. Sempre he sigut partidari de la prudència, davant d’aquestes situacions que en més d’una ocasió ens deixen la mel als llavis.

Sí, perquè fa un parell de dies els mapes de previsió donaven molt de fred i fins i tot neu. Ahir restringien la pluja, la neu i el fred al nord de la Península, i hui mantenen la neu i el fred al nord. Ací, tanmateix, ens haurem de fer l’ànim de suportar un temporal de vent de ponent i de no perdre l’esperança que acabe formant-se una borrasca sobre les Balears a finals de la setmana que ve que siga ben profitosa a les nostres terres (però això torna a ser parlar de probabilitats molt remotes).

PUBLICITAT

De moment ens apropem al cap de setmana amb oratge estable i amb pocs canvis en les temperatures que, encara que han baixat a la nit, tornaran a ser molt suaus al centre del dia.

El cap de setmana començarà estable i amb temperatures més altes i acabarà amb canvis que entraran des del nord amb l’arribada d’un front que portarà més núvols i obrirà la porta al fred.

Dissabte serà un dia assolellat i amb temperatures primaverals, més altes que les de hui, tant a la costa com per l’interior.

Diumenge de vesprada augmentarà la nuvolositat i fins i tot podrà ploure durant la matinada al nord amb una cota de neu que començaria al votant dels 1.400 metres i aniria baixant cap als 1.000.

Així mateix, es reforçarà el vent, que  cada volta bufarà amb més força de mestral, fort i sec, per la qual cosa és difícil esperar pluges importants, però algun ruixat i algun floquet de neu sí que podria escapar-se.

Dilluns els termòmetres ens recordaran que estem a l’hivern, però dimarts les temperatures tornaran a pujar amb l’ajuda del vent de ponent, que a més bufarà amb força.

I a partir de hui mirarem de reüll el que puga passar de cara a finals de la setmana que ve per veure si confirmem una inestabilització de l’oratge i la consolidació del fred.

Passeu bon divendres… ploga o faça sol, faça fred o calor.

Jordi Payà

- PUBLICITAT -