- PUBLICITAT -

 

Va ser fa uns dies (no sé si per la calor i les altes temperatures), que a les Balears, el Sr. Pablo Casado afirmà, sense cap mena de vergonya, que els illencs, germans de llengua dels catalans, dels valencians, dels andorrans i dels ciutadans de la Franja de Ponent, no parlaven català sinó mallorquí, menorquí, eivissenc i formenterenc.

Els valencians estem “acostumats” (i farts) d’escoltar les bestieses que els dirigents del PP valencià (i també de Cs i de Vox) diuen en relació a la nostra llengua, quan irracionalment neguen, una vegada i una altra, la unitat del català. Sense entendre res ni mica de lingüística, pontifiquen com si foren catedràtics de filologia. Estic segur que si tenen un problema de salut, el Sr. Casado i les altres “eminències” del PP, Cs i Vox, consultaran un dermatòleg, un uròleg o un cardiòleg. Però quan es tracta de llengua, es llencen a la piscina (sense aigua) fent el ridícul constantment.

El Sr. Casado (com els dirigents saberuts valencians del PP, Cs i Vox) neguen la unitat de la llengua catalana i sense cap vergonya parlen del valencià, del mallorquí o de l’eivissenc com a llengües diferents al català. Per això espere que quan el Sr. Casado vaja a Llatinoamèrica, també diga que a Xile, Colòmbia o Panamà no parlen espanyol (o castellà), sinó xilè, colombià i panameny respectivament. Espere que el Sr. Casado diga als habitants de Mèxic, Hondures o Cuba, que en aquests països no parlen la llengua de la “Madre Patria”, sinó unes llengües diferents del castellà i diferents entre el mexicà, l’hondureny i el cubà.

I és que la ignorància és molt atrevida i per això aquestes “eminències” parlen de llengua sense tenir ni idea del que parlen. I per això fan el ridícul.

Jo aconsellaria al Sr. Casado i als altres polítics del PP, Cs i Vox, (perquè no feren riure amb les seues ocurrències irracionals), que anaren a primària, ja que qualsevol xiquet de huit o nou anys sap que la llengua que parlem valencians, catalans, mallorquins, andorrans i els ciutadans de la Franja, és la mateixa. Com saben que la llengua que parlen a Burgos, a Cadis, a Buenos Aires o a La Habana, també és la mateixa.

Però no tinc cap esperança que em facen cas i vagen a escola, ja que la irracionalitat que expressen és de l’alçada d’un campanar.

PUBLICITAT

A l’analfabetisme del Sr. Casado s’hi uneix l’actitud sectària d’un regidor de Cs d’un poble valencià, que s’ha negat a llegir una declaració institucional del seu ajuntament,  perquè “no está escrita en la legua que mi grupo liberal considera que habría de plasmarse en este pleno”, menyspreant l’oficialitat del català que recull l’Estatut d’Autonomia del País Valencià. I és que entre ignorants i sectaris, estem ben arreglats.

Espere que ben aviat l’Academia de la Lengua Española desautoritzi el Sr. Casado i li demane que estudie una mica abans de posar la pota.

Josep Miquel Bausset

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací