- PUBLICITAT -

 

Per Tecnonews / AMIC

En el moment que una organització emprèn un procés de cerca en RH és habitual que els directius de departament es trobin davant la dificultat de triar quin tipus de competència han de prioritzar en el procés de reclutament.

I és que, en aquest nou escenari d’incertesa arran de la COVID19, les empreses que vulguin créixer hauran d’apostar pel capital humà per a saber diferenciar quines competències són imprescindibles i no poden faltar avui en cap equip de treball.

PUBLICITAT

“La gent per primera vegada està començant a preocupar-se per la cultura de les seves empreses en primera instància, i això malgrat la situació sanitària, és un enorme avanç per a la modernització de les empreses d’aquest país. Aquesta crisi sense precedents ha fet que la manera de treballar de les empreses canviï i passi a ser més flexible i digital, i per això les competències laborals que busquen en el nou talent han d’adaptar-se a aquesta nova filosofia”, afegeix Bernat Farrero, Founder i CRO de Factorial.

Des de Factorial, empresa de programari i serveis especialitzada a solucionar els problemes de Recursos Humans de les pimes, indiquen les deu competències laborals que seran més demandades durant aquest any i que no podran faltar en un equip de treball:

Mentalitat de creixement

Impuls, curiositat, ambició. Un candidat/al fet que no es conformi amb l’estatus-quo, que no tingui por de prendre riscos, fer preguntes i intentar coses noves, tot amb la finalitat de desenvolupar-se professionalment i ampliar els horitzons de la companyia.

Presa de decisions sobre la base de dades

En un món en situació de crisi és crucial que els nostres treballadors (sobretot quan es tracta de managers), sàpiguen quan, on i com triar quin camí seguir, sempre orientat a maximitzar resultats i utilitzar recursos de la manera més eficient possible.

Pensament crític

Qüestionar processos, metes i dinàmiques de grup, entre altres, propícia la innovació. Poder donar-se l’espai per a repensar noves idees que sumin a escurçar el trajecte per a aconseguir objectius de negoci, és avui un imprescindible.

Resiliència

Es tracta no solament de poder i saber bregar amb la frustració i les negatives de la vida en general i del treball, sinó de poder ràpidament tornar a la roda. Un empleat o empleada ideal en aquests temps ha de poder “remenar i donar de nou”, sense majors inconvenients.

Flexibilitat

Igual que amb la resiliència, els treballadors han de comptar amb la capacitat intrínseca i de recursos de poder, entre altres coses, adoptar noves formes de treball ja sigui presencial o remota, utilitzar noves eines i acceptar canvis en l’estructura dels equips.

Comoditat en un entorn digital

Ja no es tracta de poder utilitzar una plataforma de videollamadas o un tauler d’organització interna, sinó de trobar a persones que puguin gestionar el seu temps i acompliment laboral en 100% en remot i en un context purament virtual operant des del núvol.

Alta productivitat

En un context social de crisi optimitzar recursos és clau i un d’aquests recursos és el temps. Un treballador ha d’aprofitar al màxim i sense descurar el seu benestar les vuit hores diàries per a l’acompliment de les seves tasques.

Compromís

El compromís quan es treballa en remot és vital. Sovint succeeix que fora de l’oficina, sense el contacte amb uns altres i la comoditat d’estar a casa, és fàcil temptar-se a enfocar-se en tasques que no són estrictament laborals. Assistir a reunions, estar en línia quan correspon, complir amb objectius i poder ser responsable dels resultats, és avui més important que mai.

Aprenentatge independent

Buscar noves maneres de fer tasques, incorporar nous hàbits, consultar amb companys com realitzen unes certes activitats o sol·licitar temps per a fer un curs o mentoría dins de l’empresa. Totes aquestes i més variables són importants a considerar de cara a incorporar a un empleat. Es tracta de buscar als qui estiguin disposats a créixer amb l’empresa.

Treball en equip

Més que mai i en entorns 100% digitals poder confiar en altres treballadors, respectar els seus temps i comptar amb una comunicació clara i concisa, és un aspecte que s’ha de tenir molt en compte. El treball en equip és l’eina clau per a aconseguir objectius de negoci.

En l’actualitat, Factorial, que ja comença a estar operatiu en nous sectors com la restauració, indústria i construcció i que ha crescut especialment a Espanya, França i Mèxic, compta ja amb més de 2.000 clients repartits en 60 països.

- PUBLICITAT -