- PUBLICITAT -

Balanç meteorològic de gener 2024

CN | Aida | Modesto Serradell

Durant el mes de gener de 2024, les dades meteorològiques recollides mostren una variabilitat notable tant en les temperatures com en la precipitació. A continuació es detalla una anàlisi de les principals observacions.

Temperatures Màximes i Mínimes:

Màxima Absoluta: El dia 25 de gener es va registrar la temperatura màxima més alta del mes, amb 30,0 °C.

Mínima Absoluta: La temperatura mínima més baixa es va observar el dia 12 de gener, amb 1,0 °C.

PUBLICITAT

Oscil·lació Tèrmica:

L’oscil·lació tèrmica, que és la diferència entre la temperatura màxima i la mínima, va ser més gran el dia 25 de gener, amb una diferència de 22,5 °C. Això indica una notable variabilitat tèrmica durant aquest dia.

La menor oscil·lació es va produir el dia 19 de gener, amb només 2,5 °C, cosa que reflecteix una estabilitat tèrmica més gran durant aquest dia.

Temperatura Mitjana:

La temperatura mitjana mensual va oscil·lar entre 7,8 °C (dia 12) i 20,8 °C (dia 16), mostrant així una considerable diversitat en les condicions climàtiques al llarg del mes.

Precipitacions

Les precipitacions es van concentrar principalment en dos dies: el 10 de gener (3,0 mm) i el 19 de gener (22,5 mm), sumant un total de 25,5 mm per al mes. La resta del mes es va caracteritzar per l’absència de precipitacions, fet que suggereix un període majoritàriament sec.

Gavarda

Resum del Comportament Climàtic

Primera Quinzena: La primera meitat del mes va ser relativament suau, amb temperatures màximes que van oscil·lar entre 14,0 °C i 25,0 °C i mínimes que van variar des d’1,0 °C fins a 16,0 °C. Les oscil·lacions tèrmiques van ser moderades, amb una màxima de 18,0 °C el dia 13.

Segona Quinzena: En la segona meitat del mes, es va observar un augment de les temperatures màximes, arribant als 30,0 °C el dia 25. Les mínimes també van ser més suaus en general, i les oscil·lacions tèrmiques van ser més pronunciades, destacant la notable variabilitat tèrmica de 22,5 °C el dia 25. La precipitació va ser pràcticament nul·la, excepte el dia 19 amb un important registre de 22,5 mm.

Conclusió

Gener de 2024 va ser un mes amb notables fluctuacions tèrmiques i escasses precipitacions, a excepció de dues jornades de pluja significativa. Aquest comportament reflecteix una situació climàtica típica d’hivern en la regió, amb períodes de calor inusuals intercalats amb dies de temperatures més baixes i estabilitat tèrmica.

 

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací