- PUBLICITAT -

 

Marta π / Modesto Serradel  / Fotos: Valerià Benetó i Joanjo Puertos – Castelló

Oratge mes de SETEMBRE de 2020

La dita popular parla de mal temps. Tanmateix atípic seria una paraula millor per definir l’oratge de setembre. Després de l’agost més càlid i més sec a la comunitat des de 2012, l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) parla d’un setembre molt sec i amb temperatures molt variables.

Comencem per la pluja, que seguint el comportament de l’estiu, s’ha reduït a 10 l/m2, 5 menys que a l’agost, arreplegats entre els dies 6, 7 i dia 18.

PUBLICITAT

Si parlem de temperatures, d’una banda hem patit un fred poc habitual tant al principi com a la fi del mes, deixant la mitjana de les mínimes en 17,4°C. A més a més, coincidint amb l’inici de la tardor, va arribar un temporal amb molt de vent, que va baixar la temperatura mínima fins als 9,5°C la matinada del dia 28, una de les més fredes de setembre del segle XXI segons l’AEMET. Pel que fa a les temperatures màximes, la mitjana ha arribat als 30,7°C, donant idea de la calor patida tot el mes, però especialment entre el dies 11 i 16. El dia 11 es va marcar la màxima, 35°C, mentre que la resta dels dies, excepte el 14, no va baixar de 33,5°C.

Ja està ací la tardor. Serà freda, humida, diferent?

Marta π

- PUBLICITAT -