- PUBLICITAT -

 

Marta π / Modesto Serradel  / Fotos: Valerià Benetó i Joanjo Puertos – Castelló

Oratge mes de JUNY de 2020

La dita popular és un bon resum del mes, tenint en compte que ha plogut pocs dies, però en forma de tronada. Dels 25 l/m2 arreplegats a Castelló, la major part es van concentrar el dia 8 (5,8 l/m2) i el dia 17 (16,5 l/m2). Diu l’Agència Estatal de Meteorologia que, comparant la quantitat de pluja arreplegada amb la dels últims anys, es pot considerar un juny humit.

PUBLICITAT

Per altra banda, encara que no s’ha produït cap onada de calor, això no ha impedit que en passarem i molta. En general, les temperatures màximes han sigut altes, deixant la mitjana en 31,7°C. També han contribuït a la sensació de calor els 36°C que es van marcar a principis de mes, en concret el dia 3, i els 36,5°C, la màxima més alta del mes, que patirem el dia 27. I per últim, però també important, cal destacar la diferència entre temperatures diürnes i nocturnes. El concepte nit tropical defineix molt bé aquesta situació, ja que fa referència a la nit on la temperatura no baixa dels 20 °C. Doncs bé, després de les tronades del dia 17, les nits es va caracteritzar per temperatures mínimes al voltant o superiors als 20°C.

En resum, ja està ací l’estiu!

El dubte és si estem preparades i preparats…

Marta π

Totes les fotos estan realitzades al terme de Castelló en els últims dos mesos
- PUBLICITAT -

Un comentari

  1. Bon dia, I sense ànim d’ofendre, humilment al neu parer la temperatura mitjana 31’7 és errònia. Si la temperatura mitjana diària no arribà mai a 30graus, com pot ser que el resultat de la mitjana mensual siga 31’7?

Comments are closed.