- PUBLICITAT -

 

CLUB ALFIL CASTELLONENSE EN 2023

L’Escola d’Escacs de Castelló va començar un any abans de la pandèmia de la COVID (2018).

Després de la parada a conseqüència de la pandèmia, l’any 2022 vam reprendre les classes, en un primer moment els dimarts, a la Biblioteca Municipal, com ja ho féiem, i, després, a fi de preparar un equip, vam ampliar les classes als dissabtes. A més a més, s’estan donant classes al CEIP Severí Torres, com una activitat extraescolar més, principalment perquè tinguen contacte amb els escacs, el coneguen i, si els agrada, que vinguen a la biblioteca, on el més important és l’aprenentatge, fins que puguen formar part dels equips.

PUBLICITAT

En 2022, és a dir, l’any passat, els xiquets participaren en l’Interclubs, i, com a debutants, el club va quedar en el penúltim lloc. Però la veritat és que el nostre equip era molt ajustat: érem deu jugadors per a un equip de hui, i, clar, els xiquets convocats sovint no podien assistir a les partides i calia reemplaçar-los per uns altres. Moltes vegades, de fet, amb prou faenes podíem completar l’equip.

En aquest 2023, la cosa ens va anar millor, i hem quedat en el sisé lloc de 12 equips. Érem 14 jugadors i els xiquets tots volien ser convocats i els convocats no hi faltaven mai. Els havia pujat molt la motivació i l’autoestima.

També vam començar a participar en partides ràpides que es fan en tornejos de festes de pobles o en algunes commemoracions, uns tornejos en els quals els xiquets rebien trofeus corresponents a la seua edat. I recordem que, en la Fira de Santa Llúcia de l’any 2022, en férem un ací a Castelló.

Recentment, s’ha celebrat, per primera vegada, la Copa Federació, un torneig per equips de 4 jugadors, al qual vam presentar dos equips: l’equip A, amb els set primers de la llista de força, per a anar rellevant-se; i l’equip B, amb els set següents d’eixa mateixa llista. L’equip A va quedar el 14é de 21 equips. A favor dels nostres equips hem de dir que, de les cinc categories que hi ha en total en la Federació Valenciana, jugaven en el mateix torneig des de la 2a fins a la 5a; per tant, els jugadors que s’hi havien presentat eren els millors de cada club. Nosaltres no, nosaltres hi hem anat amb els 14 jugadors, que anaven rellevant-se, ja que tots som iguals a l’hora de formar els equips.

En el futur més pròxim (juny i juliol) d’enguany, formarem part del Circuit Intercomarcal Infantil, el qual serà també la primera vegada que se celebre, i és que s’estan promocionant molt els tornejos d’edat escolar (infantil o sub 16). Ací, a Castelló, se celebrarà el dia 25 de juny, si l’Ajuntament ens aprova la instància presentada en la proposta pertinent.

I, per a acabar, la idea per a l’any que ve és presentar dos equips en l’Interclubs, per tal que es queden sense jugar els mínims alumnes possibles, i que en l’equip A juguen els 8 millors per a intentar pujar a Primera Provincial i tindre un equip en Primera Provincial i un altre en Segona Provincial.

- PUBLICITAT -