- PUBLICITAT -

 

No sóc epidemiòleg i per tant no sé si, davant la pandèmia provocada pel Covid-19, és millor l’aïllament total de la població, com defensa el president Torra o un aïllament parcial com defensa el govern espanyol.

A favor de l’aïllament s’han pronunciat Austria, que ha aïllat el Tirol, Mònaco, Milà i ara tot Itàlia, els estats de Califòrnia i Rio de Janeiro o l’Argentina, a més, a l’origen de la pandèmia, la ciutat xinesa de Wuhan va ser aïllada totalment. En contra d’aquest aïllament total hi ha l’estat espanyol. Vull repetir que no tinc coneixements epidemiològics per pronunciar-me. Uns científics opten per una opció i uns altres per l’altra. El que sí que demanem els ciutadans és la coherència dels qui estan coordinant les mesures per combatre aquesta epidèmia.

El president del govern espanyol ha dit que el coronavirus no entén de fronteres i es recolza per argumentar la seua decisió, en un comitè tècnic i científic. Però si el Covid-19 no entén de fronteres, ¿per què el president del govern espanyol ha tancat la frontera d’Espanya amb Portugal i amb França? Pel contrari, el president de la Generalitat de Catalunya, que defensa el confinament total de la població, sí que ha aïllat la Conca d’Òdena, un focus important del Covid-19, per així poder controlar millor l’expansió del coronavirus.

Alguna cosa no concorda pel que fa a la decisió del Sr. Sánchez de tancar la frontera d’Espanya, tant amb Portugal com amb França i el fet que no haja permès l’aïllament de Catalunya o de Múrcia, com demana també el president d’aquesta darrera comunitat autònoma.

Necessitem claredat i no incongruències o incoherències.

Per altra part, quan el sistema sanitari, amb l’esforç i el sacrifici de metges, infermers, farmacèutics i investigadors està a punt de col·lapsar-se, val la pena recordar les indecents paraules del Sr. Daniel de Alfonso, exdirector de l’Oficina Antifrau, en conversa amb l’exministre del PP, Jorge Fernández Díaz. El Sr. de Alfonso va dir: “Les hemos destrozado el sistema sanitario”.

PUBLICITAT

El Sr. de Alfonso hauria de dir ara aquestes paraules indecents, mirant als ulls del personal sanitari, que està lluitant per salvar vides.

Josep Miquel Bausset

- PUBLICITAT -