- PUBLICITAT -

 

Divendres 7 de maig.

19.00 h. Presentació del llibre: “Cartes a Oliver. I tu que feies per ser antifranquista?” de Didín Puig

Es tracta d’un recull de cartes que Didín Puig li enviava a un xiquet francès, Oliver., per explicar-li les seues vivències des de la Guerra Civil fins la transició democràtica, tot d’una manera molt amable i dolça, però sense deixar de banda les seues conviccions i explicant les coses pel seu nom. El llibre compta també amb els comentaris històrics de Natxo Escandell, doctor en història contemporània i professor de secundària,  que d’una manera amena ens situa el context de cada carta. Al Teatre Ideal

Dissabte 8 de maig.

Dissabtes de ruta amb Acció-Ecologista Agró
Ruta 2: Espècies protegides (Inscripció del 27 d’abril al 5 de maig)

Ruta on parlarem d’espècies i espais protegits, descobrirem espècies que tenim a prop com el Limonium Mansanetianum. Elaborarem cartells informatius per ajudar a fer que més gent s’enamore de la vida natural.
Grup matí
Destinataris: joves entre 12 i 35 anys.
Horari: 09.00 h a 13.00 h.
Punt d’encontre: Pavelló Poliesportiu Municipal Antoni Escuriet.
Grup vesprada
Destinataris: xiquetes i xiquets entre 7 i 11 anys.
Horari: 16.30 h a 18.30 h.
Punt d’encontre: Pàrquing Terrer Roig.

PUBLICITAT

Divendres 14 de maig.

Lectures Violeta, 3a sessió.
18.00 h.
 Tertúlia al voltant de la lectura «Jo vaig amb mi» de Raquel Díaz Reguera.
Modera la tertúlia: Laura Capsir

En les Tertúlies Literàries Dialògiques (TLD) les persones es reuneixen per a dialogar i compartir sobre un llibre literari amb vessant igualitària. L’opció de les Lectures Violeta és perquè estes obres aborden qüestions centrals de la vida de les persones i que s’han de posar de manifest en la nostra societat; i perquè açò trenca amb les barreres elitistes culturals que han considerat la literatura, en general, i la lectura feminista, pròpia de determinats grups socials. Es democratitza així l’accés a la cultura per a totes les persones.
A qui va dirigit?

A xiquetes i xiquets d’entre 9 i 12 anys.

Dissabte 15 de maig

19.00 h. Concert del Soci de la Banda Simfònica “Lira Castellonera” de la Societat Musical. Ens oferirà pasdobles històrics amb els quals la Banda ha anat als distints certàmens. Aprofitaran per guardonar als socis honorífics d’aquest any. Al Parc de l’Estació.

Diumenge 16 de maig

08:00 h. III Ruta Senderista pel terme de la Font Amarga i Santa Anna. L’eixida serà des del Poliesportiu Municipal i recorrerà camins i noves sendes amb un total de 14,5km i 250m de desnivell positiu. Els assistents hauran de dur calçat adequat, aigua i esmorzar, ja que es realitzarà una aturada per l’Alberg de Santa Anna, on podrem gaudir d’aquest espai natural. Els destinataris són persones que realitzen activitats en la naturalesa habitualment (nivell mitjà).

Inscripcions a tecnicesports@castellosom.com indicant nom i congnoms dels assistents o telefonant al 600 510 626.

Divendres 21 de maig.

17.00 h. Xarrada ‘Avant Dones Grans Dones Valentes’

Divendres 21 de maig.

19.30 h. Presentació del llibre guanyador del certamen ‘Castellum Ripae’ 2020.
“De persones i dimonis” de Modest Barrera.

L’obra de Barrera és una novel·la història ambientada en els anys 30-40 que comença amb una situació aparentment clàssica: Una jove de gran bellesa és pretesa pels fills de la família de cacics del poble i un altre obrer. Després, però deriva per altres terrenys molt menys explorats i culmina amb un final del tot colpidor. . Al Teatre Ideal.

Divendres 28 de maig.

18.00 h. Conta contes.

Felip Kervarec amb el seu espectacle «Contes de poble»: Aquesta sessió el narrador explicarà històries de poble. Felip Kervarec és d’un poble menut ple de contes i faules i vol transmetre la idea que ser de poble significa formar part d’un món exclusiu, d’un món reservat a aquells que formen part d’un entramat social del qual difícilment poden eixir, ja que tot el seu veïnat es coneix i tenen relacions entre ell i fa que sorgisquen unes històries molt especials que les fa úniques. La seua màgia s’escamparà per tots els racons de cada poble on contarà: a les pedres que tenen un lloc molt especial perquè van salvar de les aigües, al gran arbre que ocupa la plaça Major, als espais recuperats, al camí fosc, a l’antiga font o als llavadors on les seues parets estan plenes de secrets.

Dissabte 29 de maig.

Dissabtes de ruta amb Acció-Ecologista Agró
Ruta 3: Ruta: Comprar, tirar, contaminar (Inscripció de l’11 al 26 de maig)

Una de les coses que defineix a la societat moderna és el fem. En la ruta, passarem a l’acció arreplegant i classificant el fem de la Font Amarga. Farem difusió a les xarxes per a conscienciar i no veure-ho als nostres espais naturals.

Destinataris:
Grup 1: joves entre 12 i 16 anys
Grup 2: joves entre 16 i 35 anys
Grup 3: obert a tota la ciutadania

Horari: 09.00 h a 13.00 h
Punt d’encontre: Pavelló Poliesportiu Municipal Antoni Escuriet.

Nota: Totes les activitats tindran aforament limitat

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací