- PUBLICITAT -

 

Els valencians i valencianes podran seguir en directe tots els actes que no poden gaudir des del carrer per les limitacions de la pandèmia 

 Divendres 9 d’octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, À Punt oferirà una programació especial que s’encetarà, a les 8 del matí, amb el concert extraordinari de l’Orquestra de València que donarà pas a l’acte institucional des del Palau de la Generalitat que es podrà seguir tant per la televisió com per la ràdio.

Des del balcó de l’Ajuntament de València, a partir de les 9:30 hores, amb un desplegament sense precedents, la periodista Marta Ventura lidera un equip humà i tècnic que permetrà als telespectadors assistir a l’acte d’homenatge a la Senyera.

PUBLICITAT
????????????????????????????????????

En directe, les càmeres d’À Punt faran possible vertebrar el territori connectant en directe amb poblacions que de nord a sud celebren diferents activitats culturals, musicals o institucionals amb totes les prevencions establides perquè a cada racó de la Comunitat ningú no es quede sense gaudir de la celebració d’aquest dia.

De vesprada, a partir de les 16:10, À Punt directe ens acompanyarà durant tres hores en el Nou d’Octubre més singular. Com que la pandèmia ha obligat a reduir els actes, el magazín presentat per Carolina Ferre i Joan Espinosa traslladarà la festa al seu plató on rebran paisans ben il·lustres i que passegen el nom de la Comunitat.

Connectaran en directe amb els llocs on es faça la commemoració amb les condicions permeses i recuperaran les imatges més emotives d’anteriors Nou d’Octubre. I no faltarà com a berenar serà la tradicional mocadorà de Sant Donís.

A la vesprada À Punt ha reservat l’estrena del documental La vida salvatge de Miguel Llorens, una oportunitat de contemplar la naturalesa salvatge que encara hui conserva el territori valencià. Un passeig pels racons més espectaculars de la Comunitat a partir de les 19:15 hores.

I per a completar la nit de divendres, doble sessió de cine amb El Desenterrament, òpera prima del director Nacho Ruipérez. Una coproducció hispano-argentina de les productores El Desentierro, AIE i Aleph Media amb la participació d’À Punt Mèdia. En el repartiment trobem Leonardo Sbaraglia, Jan Cornet, Michael Noher, Frances Garrido, Jordi Rebellón i Ana Torrent, entre d’altres. Una pel·lícula amb l’Albufera i la Ruta del Bakalao en el seu rerefons ple d’incògnites. L’argument comença amb la sobtada aparició de la jove Vera en un poble costaner de l’est i en ple funeral de l’exalcalde provoca que Jordi decidisca emprendre la recerca del seu pare, al qual tots havien donat per mort durant 20 anys.

A continuació la pel·lícula Fishbone d’Adán Aliaga amb Alejandro Tous, Saida Benzal i Morgan Blasco. Jan és una xef que viu pel i per al treball. La mort inesperada del pare l’obliga a aparcar per uns dies la faena que té a Nova York i tornar a l’illa on va nàixer: Tabarca. Ella es pensa que ha canviat, però l’illa no.

D’altra banda el dissabte 10 d’octubre À Punt comença un cicle de pel·lícules del gènere de l’Oest per a la sobretaula amb dos grans títols del western de Hollywood amb el clàssic Horitzons de Grandesa i La Llei de Goodnight.

La ràdio d’À Punt estrena ‘Operació Elefteria’

À Punt estrenarà en la ràdio el pròxim Nou d’Octubre Operació Elefteria, la ficció sonora que reviu les onze angunioses hores necessàries per a retirar l’estàtua eqüestre de Franco que encara presidia la plaça de l’Ajuntament de València l’any 1983, en plena democràcia.

Creat pel dramaturg valencià Gabi Ochoa, Operació Elefteria és el projecte de radioteatre guanyador del concurs posat en marxa per l’Institut Valencià de Cultura (IVC) i À Punt, dins del Pla Reactivem que pretén donar suport al teixit creatiu i interpretatiu de les arts escèniques valencianes. La part artística l’ha aportada l’IVC i la part tècnica i estudi de gravació, la radiotelevisió valenciana.

La ficció, que s’emetrà a les 21:00 hores per la ràdio d’À Punt Mèdia, arreplega documents sonors històrics i testimonis reals de membres de l’equip de govern el 1983, com ara Pedro Zamora (encarregat de l’operació Elefteria) i els directors dels periòdics María Consuelo Reyna (Las Provincias) i Ferran Belda (Levante-EMV).

Operació Elefteria és una coproducció dirigida per Pau Martínez i Gabi Ochoa. Els actors que hi participen són Carles Sanjaime, Cristina Fernández Pintado, Sergio Caballero, Paola Navalón, Xavi Castillo, Robert Roig, Ramón Ródenas i Greta Ruiz, juntament amb la col·laboració de la periodista Jéssica Crespo. La música és a càrrec del músic torrentí Pau Alabajos.

- PUBLICITAT -