- PUBLICITAT -

La pluja torna a migdia i avança de sud a nord

CN | Jordi Payà

El setembre vol continuar sent protagonista.

Ahir tinguérem un dia de calma, d’estabilitat amb temperatures que ens recordaven que encara estem a l’estiu.

Hui començarem a tindre notícies d’una nova DANA al final de la jornada que ens avisa que la tardor està al girar el cantó.

PUBLICITAT

Les previsions han avançat la pluja a aquesta vesprada. Afectaran la meitat sud del País Valencià avançant de sud a nord arribant a poqueta nit a Castelló.

De fet, tornen hui els avisos meteorològics per pluja. Només hem estat unes 24 hores sense amenaces meteorològiques. Precipitacions que afectaran la meitat sud del País a partir de les 15 hores i fins a la mitjanit.

Serà una DANA de pas ràpid perquè demà començarem el dia amb el cel ben carregat i amb ruixats i tronades per tot arreu que localment podran ser d’intensitat forta i en forma de tempesta, però cap a migdia començarem a notar com el vent de ponent es deixa sentir al sud del País i per l’interior i els núvols començaran a escampar. De vesprada encara quedaran núvols i plourà al nord, però al sud acabarà imposant-se el sol.

L’avís per pluges intenses assenyala el nord de Castelló com la zona més afectada per les pluges, on durant la matinada i fins primera hora de la vesprada caldrà estar preparats per a rebre bona cosa de pluja.

Les temperatures presentaran un comportament diferent entre les zones on predominen els núvols i la pluja, on l’ambient serà fresc, i les zones del centre i del sud on el ponent farà que a migdia faça caloreta.

El ponent tindrà continuïtat dijous mantenint altes les temperatures. Lluirà el sol i només de vesprada els núvols es faran més compactes i deixaran plugims per l’interior.

Rolarà el vent divendres a mestral afavorint un notable descens tèrmic en un dia clar, assolellat i amb molt bona visibilitat.

El cap de setmana donarem la benvinguda oficial a la tardor amb un dia que començarà ben fresc i encara amb vents de mestral que al nord es deixarà sentir moderat, però calmarà al centre del dia i les temperatures quedaran més altes.

Passeu bon dimarts… ploga o faça sol, faça fred o calor.

Jordi Payà

- PUBLICITAT -