- PUBLICITAT -

 

Últimes pluges de la primavera i les primeres de l’estiu

Aquesta vesprada, quan faltes 2 minuts perquè els rellotges marquen les 5, començarà de forma oficial l’estiu.

Com serà enguany l’estiu? Serà tan calorós com l’estiu passat?

PUBLICITAT

Si tirem mà de les previsions estacionals d’Aemet i acaben complint-se, estem d’enhorabona, perquè parlen d’un estiu calorós i no massa plujós com és habitual a les nostres latituds, però no d’un estiu excepcional com el de l’any passat.

Calor està clar que en patirem. De fet, des del centre de la Península fins a les Balears la probabilitat que l’estiu siga calorós és alta mentre que a la part occidental del territori es preveu un estiu normal.

Pel que fa a les precipitacions, serà l’est de la Península on en teoria ha de ploure més i només al Cantàbric cal esperar un estiu més eixut del normal.

De moment, el trànsit d’estació el farem amb oratge variable, insegur i amb temperatures un poc més baixes que els últims dies.

Els núvols de pluja arribaran des de l’interior sobreposant-se a les boires, els núvols baixos i la calitja que a primera hora deixaran el cel térbol per tot arreu.

A migdia es registraran les primeres pluges per l’interior, on estem en avís groc per precipitacions en forma de tempesta i acompanyades de pedra.

De vesprada tocaran les comarques més centrals, on encara poden arribar actives i a la nit tocaran la costa, presumiblement amb poca activitat.

Les temperatures nocturnes no han patit canvis i les màximes baixaran dos o tres graus.

Demà dijous ens espera un dia d’estiu per tot arreu amb pocs núvols, molt de sol i temperatures més altes.

I de cara al cap de setmana només espere un lleuger descens tèrmic divendres que tampoc es notarà molt, perquè dissabte i diumenge ens esperen dies de sol i de molta calor.

Passeu bon dimecres i tingueu bon inici d’estiu… ploga o faça sol, faça fred o calor.

Jordi Payà

- PUBLICITAT -