- PUBLICITAT -

 

Jo (encara que hauria de dir nosaltres) vinc d’un silenci antic i molt llarg, però no d’un silenci a l’ús tranquil i beneplàcit, sinó un silenci sorollós, exagerat i imposat, reiteratiu i acovardint, en menys paraules de les que he dit: ‘acollonant’, el més fotut de tot és que era un silenci auto aplicable i amb dosificació d’exagerada en avant.

Que hi havia escletxes per on oposar-se, per on reivindicar, per negar-se a la farsa, i tant (…de gent que va alçant-se, des del fons dels segles…) sí que les hi havia, sí, però costaven de trobar, i si la trobaves pagaves amb el futur, el teu, no amb el de la societat, panxacontenta i descerebrada que ho considerava com oasis plens de llibertat, el que en realitat eren miratges, enganys. No poguérem amb el maligne, va morir al seu llit ple de ‘personalitats’, a saber, el braç incorrupte de Santa Teresa i el ‘Manto del Pilar’. I els més arrimats de la família indecentment venent en exclusiva l’angoixa, real, humana amb profusió de canonades i monitors.

PUBLICITAT

En aquell món irreal, on t’aconsellaven no fer política, brillaven unes poques personalitats, treballadors, mestres, algun artista (cap gran capità) i un d’aquests és al qui volem nomenar, perquè homenatge li l’han fet i li’l faran, els reconeixements ja els té tots amortitzats, i a més, nosaltres no som de grans exaltacions, nosaltres som de nomenar, de seguir el bon exemple i si pot ser de no oblidar, recordar.

I si ens creiem que som valencians, que no tenim altre deure amb el món que mantenir la llengua amb la qual escric i amb la que estic pensant (repassant l’escrit crec que em dec explicar) i no em dol fer-ho, em dol sentir-me pels meus, menyspreat, perquè què és ser valencià i utilitzar la teua llengua? Doncs jo et diré, quasi un privilegi, res de natural, perquè qui em bombardeja diu que hi ha altra llengua (que jo conec i parle) en canvi, ell, la meua no vol ni sentir-la, la vol fer callar, i és que clar, ho diré mig i mig, seriosament i amb ironia tot al  mateix temps, com un fragment de mascletà, per a mi sols és la llengua materna, la llengua vulgar, per a ells, la llengua és un tresor i per a conservar-lo…no s’ha de gastar.

Bausset cent anys d’un Homenot amb cor de Maulet

Estic acabant i encara no he dit que el meu escrit està dedicat a una persona, bona, valenta i exemplar però el seu mèrit més gran i pel qual el vull destacar és perquè sobre totes les virtuts que l’adornaven, una va sobreeixir, una va despuntar, una la va portar com a bandera i amb ella vull pregonar: Josep Lluís Bausset i Ciscar, ‘el Maleducat’, si açò fóra un WhatsApp portaria una careta rient i amb llàgrimes de plorar. Maleducat, això li deia el seu company de tertúlia, quan prenien la fresca vora carretera i parava un cotxe i els preguntava en macarrònic castellà:
-Buenas tardes Señores, para ir a Valensia?, i el grup rivalitzava per respondre a la pregunta, i sempre en castellà.

Homenatge a Josep Lluís Bausset 27.02.10

Ell, per la seua banda si responia  ho feia EN VALENCIÀ i els companys li deien:-Bausset, això és de maleducats, per què els contestes en valencià? , si no ho entenen es perdran….

I ell amb sorna responia, “per això, perquè no es perden, perquè una llengua s’aprèn parlant-la, es conserva gastant-la, es dignifica mostrant-la, i damunt vos dic que si parlar en valencià és de maleducats, tant de bo tots ho fórem … per nosaltres, no quedarà…”

Recordem un tastet de la seua vida amb articles i homenatges!!!

Obituari

Professor Bausset per Joan LLinares – ARA

Bausset cent anys d’un Homenot amb cor de Maulet

Bausset cent anys d'un Homenot amb cor de Maulet

 

Robert Martínez, alcalde de l’Alcúdia – Homenatge a Bausset

Robert Martínez, alcalde de l'Alcúdia - Homenatge a Bausset

 

La tertúlia de Bausset per Ramon Trullenque Peris

La tertúlia de Bausset per Ramon Trullenque Peris

 

Josep Lluís Millo, en l’homenatge a Josep Lluis Bausset 11.09.10_

Josep Lluís Millo, en l'homenatge a Josep Lluis Bausset 11.09.10_

 

Josep Lluís Bausset un bon professor per Maria Risa Diranzo . LEVANTE

Josep Lluís Bausset i Ciscar professor i activista valencià per David Pagès – Llengua Nacional

Josep Lluís Bausset i Ciscar professor i activista valencià per David Pagès - Llengua Nacional

 

Josep Lluís Bausset – Alta Distinció PSPV 2012

Josep Lluís Bausset - Alta Distinció PSPV 2012

 

Entrevista D. Pagès, diari de Girona 19 de desembre de 2010

Entrevista D. Pagès, diari de Girona 19 de desembre de 2010

 

El darrer valencianista històric per Francesc Jover

Bausset i el respecte – La Vanguardia – 08.06.2012

Article LEVANTE – Quiero a mi país 31.10.10

Article LEVANTE - Quiero a mi país 31.10.10

 

JOSEP LLUÍS BAUSSET I CISCAR 1910 – 2012

JOSEP LLUÍS BAUSSET I CISCAR 1910 - 2012

 

- PUBLICITAT -