- PUBLICITAT -
Temps de lectura 2 minuts

 

La llibertat i la diversió eixen al carrer en les Festes de Castelló. No obstant açò, la festa no vol ser el punt de trobada d’agressions i actituds masclistes, emparades en l’alcohol i l’ambient distès. Per açò, el poble de Castelló ja es prepara amb iniciatives que cerquen la prevenció i la visualització del rebuig a situacions d’assetjament sexual.

PUBLICITAT

L’Ajuntament de Castelló organitza aquesta campanya informativa ‘A Castelló, festes lliures de sexisme’ amb la qual pretén evitar agressions sexuals com les viscudes en altres festes de carrer. Castelló se suma a la iniciativa de la Generalitat Valenciana, denominada ‘Els Punts Violeta’, amb la qual conviden la ciutadania a col·laborar denunciant fets, així com rebutjant actituds masclistes i ajuda dones que puguen sentir-se agredides al carrer.

Amb aquesta campanya informativa, Castelló, vol deixar clar que no existeixen excuses per assetjar, violar o cometre cap tipus de violència contra la dona. Ni l’alcohol, ni les aglomeracions poden ser excuses perquè les dones es vegen en situacions violentes en les quals, fins i tot, la seua vida corre perill com hem vist en altres festes massives.

Per a aconseguir-ho, la campanya se servirà de cartells que s’enganxaran pel poble. En ells, s’inclouen telèfons d’informació i d’emergències:

900 58 08 88 CENTRE DONA 24 H
016 MINISTERI
112 EMERGÈNCIES
062 GUÀRDIA CIVIL
091 POLICIA NACIONAL
607 847 844 POLICIA LOCAL DE CASTELLÓ

Segons ha explicat l’equip de Govern, uns dels eslògans del cartell, ‘No és No’, ve motivat pel lema utilitzat per les organitzacions i ciutadania de Castelló, en repulsa de la violència i les agressions. “És necessari visibilitzar que Castelló lluita contra la violència de gènere i cal mostrar el seu rebuig”.

- PUBLICITAT -