- PUBLICITAT -

 

Aemet avisa que dijous serà un jorn extremadament calorós

Així, després del descens de temperatures de la setmana passada, ahir van començar a ascendir i ho continuaran fent fins dijous, que serà el dia més càlid. No obstant això, divendres baixaran, però continuaran sent molt càlides i per damunt dels valors normals de mitjans agost.

Aquesta forta pujada de temperatures dijous serà deguda al vent de ponent a l’interior i prelitoral, sobretot a les comarques centrals. Així i tot, hi haurà brises febles al litoral, que penetraran unes desenes de quilòmetres cap a l’interior, i brises més generals al nord i al sud.

Tanmateix, Aemet matisa que l’entrada de la brisa i l’extensió del vent de ponent dijous són «fonts importants d’incertesa hui dia» i sobre aquest tema explica que aquest avanç de la brisa només uns quilòmetres més cap a l’interior o l’hora d’entrada poden fer variar «significativament» les temperatures.

D’aquesta manera, l’hora d’entrada de la brisa a la Ribera i la Safor delimitarà la zona on s’aconseguiran temperatures extremes. La previsió és que la brisa arribe molt tard o no arribe a la Costera i la zona interior de la Ribera Alta.

A la vesprada la brisa del sud-est es preveu que gire a sud a la Safor i les localitats de la Marina Alta al sud del massís del Montgó, com ara Pego. En aquestes situacions l’aire hi arriba recalfat a sotavent del Montgó.

- PUBLICITAT -