- PUBLICITAT -

 

El Poble de Castelló celebra amb l’Acadèmia Valenciana de la Llengua l’any Sant Vicent.

L’acadèmia Valenciana de la llengua dedica cada any a la investigació i divulgació d’un escriptor valencià, dedicant els últims anys a escriptors com Enric Valor, Roís de Corella, Carles Salvador o Isabel de Villena. Aquest 2019, l’AVL centra la seua atenció en la figura de Sant Vicent Ferrer, qui en paraules de Ramon Ferrer, president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua «va ser més que un sant. Més enllà dels aspectes més populars i tradicionals, cal considerar-lo com un gran intel·lectual, un extraordinari predicador i un home compromés en les grans qüestions del seu temps».

Així Castelló acollirà en aquest últim trimestre de l’any, diferents actes que donen a conéixer als castelloners la figura i l’obra del sant valencià més universal, uns actes que començaran aquest mes d’octubre amb l’exposició Sant Vicent Ferrer, valencià universal que es podrà visitar de l’11 al 18 d’octubre.

L’exposició vindrà acompanyada per la donació de 5 volums al voltant de l’obra de Sant Vicent que l’Acadèmia Valenciana de la Llengua farà a la Biblioteca Pública Municipal Joan Fuster, entre el que es troba el còmic editat per l’AVL amb motiu de l’any Sant Vicent, i un DVD del documental Sant Vicent Ferrer, ídol, líder, sant i mite. La donació passarà a formar part dels fons de la biblioteca.

Sant Vicent Ferrer

A més en el mes de novembre comptarem amb l’espectacle En lo temps de Sant Vicent preparat per la Coral Giner de València formació de la Societat Coral El Micalet.

EXPOSICIÓ

Sant Vicent Ferrer, valencià universal
De l’11 al 18 d’octubre
Biblioteca Pública Municipal Joan Fuster
Edifici de l’Obrera.
De dilluns a divendres de 10 a 13h i de 17 a 20:30h.

- PUBLICITAT -