- PUBLICITAT -

 

Últimes pluges de la primavera i les primeres de l’estiu

Aquesta vesprada, quan faltes 2 minuts perquè els rellotges marquen les 5, començarà de forma oficial l’estiu.

Com serà enguany l’estiu? Serà tan calorós com l’estiu passat?

Si tirem mà de les previsions estacionals d’Aemet i acaben complint-se, estem d’enhorabona, perquè parlen d’un estiu calorós i no massa plujós com és habitual a les nostres latituds, però no d’un estiu excepcional com el de l’any passat.

Calor està clar que en patirem. De fet, des del centre de la Península fins a les Balears la probabilitat que l’estiu siga calorós és alta mentre que a la part occidental del territori es preveu un estiu normal.

Pel que fa a les precipitacions, serà l’est de la Península on en teoria ha de ploure més i només al Cantàbric cal esperar un estiu més eixut del normal.

De moment, el trànsit d’estació el farem amb oratge variable, insegur i amb temperatures un poc més baixes que els últims dies.

Els núvols de pluja arribaran des de l’interior sobreposant-se a les boires, els núvols baixos i la calitja que a primera hora deixaran el cel térbol per tot arreu.

A migdia es registraran les primeres pluges per l’interior, on estem en avís groc per precipitacions en forma de tempesta i acompanyades de pedra.

De vesprada tocaran les comarques més centrals, on encara poden arribar actives i a la nit tocaran la costa, presumiblement amb poca activitat.

Les temperatures nocturnes no han patit canvis i les màximes baixaran dos o tres graus.

Demà dijous ens espera un dia d’estiu per tot arreu amb pocs núvols, molt de sol i temperatures més altes.

I de cara al cap de setmana només espere un lleuger descens tèrmic divendres que tampoc es notarà molt, perquè dissabte i diumenge ens esperen dies de sol i de molta calor.

Passeu bon dimecres i tingueu bon inici d’estiu… ploga o faça sol, faça fred o calor.

Jordi Payà

- PUBLICITAT -