- PUBLICITAT -

 

Marta π / Modesto Serradel  / Fotos: Joanjo Puertos – Castelló

Oratge mes d’ABRIL de 2023

L’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha resumit així abril de 2023: “el segon abril més càlid, el més sec i el de més hores de sol des que hi ha registres”.

Anem a pams.

El mes va començar a Castelló amb temperatures altes, però entre els dies 3 i 6 va refredar per les nits, marcant la temperatura més baixa, 4,5°C, el dia 3. Els dies 4 i 6 el termòmetre es va quedar en 5,5°C. A partir d’ací, les mínimes es recuperaren i les màximes es mantingueren altes. Segons l’AEMET, la resta del mes les temperatures foren molt superiors al que és habitual. Els dies 12, 20 i 23  es van superar els 30°C, però els valors màxims es registraren cap a la fi del mes, en concret els dies 25 (35,5°C) i 29 (34,5°C). De fet, el dia 25, a més a més de marcar la màxima mensual, es va registrar la segona oscil·lació tèrmica més alta, és a dir, 23,5°C de diferència entre el dia i la nit. En conjunt, la mitjana de les màximes ha pujat fins els 26,9°C, en abril! Diu l’AEMET que l’anomalia de les temperatures màximes ha estat de 4,3°C, convertint aquest mes en l’abril amb les temperatures diürnes més altes des de 1950.

Pel que fa a les precipitacions, només s’arreplegaren 2,4 l/m2, la major part el dia 30 (2 l/m2).

Segons les dades de l’AEMET, no hi ha precedents d’un mes d’abril tan sec des de 1950.

Abril s’ha comportat igual que març. Amb mesos tan càlids i tan secs, l’estiu, que s’apropa, cada vegada es complica més.

Anem a fer alguna cosa?

Marta π

- PUBLICITAT -