- PUBLICITAT -

 

Les últimes pluges d’abril, no tenen continuïtat

Abril es va acomiadar com no ens tenia acostumats: amb ruixats i tronades que, tot i no ser generals, van animar el panorama meteorològic i van banyar algun rogle del País Valencià.

Les primeres hores de maig encara es va registrar algun ruixat a la costa de la Safor i la Marina… però en no res hem tornat on estàvem.

Fa temps que no recorde un mes de maig plujós, però també és cert que és un mes on poden registrar-se els últims episodis de pluges intenses abans d’arribar el llarg, calorós i sec estiu que només de tant en tant ens «regala» tempestes que a vegades no venen amb bona companyia:

– El 23-24 de maig del 2021 les pluges afectaven el centre i el sud del País deixant acumulats que arribaven als 100 litres.

– Entre l’1 i el 3 de maig del 2010 també tinguérem pluges d’eixes magnituds.

– Per trobar un episodi més productiu hem d’anar l’any 2008 quan entre el 8 i el 12 de maig en punts de la Vall d’Albaida i la Marina caigueren més de 100 litres.

Les pluges dels últims dies han sigut inferiors… però tota pedra fa marge.

Encreuarem els dits perquè ens sorprenga el mes de maig canviant la tendència dels últims mesos i deixant pluges generals, però de moment maig porta pocs canvis.

De fet, hui l’oratge serà estable i assolellat amb núvols i alguna boira en començar el dia. Es desfaran al centre de la jornada per tornar a aparéixer a poqueta nit.

Demà dimecres l’únic canvi que cal esperar serà en els termòmetres que pujaran un poc a la nit i de forma més decidida al centre de la jornada i a les comarques més interiors.

Les temperatures no patiran canvis o pujaran lleugerament a la costa i a les comarques central i interiors tornarem de nou als 30 graus.

Atenció perquè dijous tornarà a deixar-se sentir el ponent i amb ell ja sabeu el que passa amb les temperatures. S’acostaran als 30 graus a la costa de la meitat sud del País, però tot indica que no tindrà massa durada, ja que divendres amb vents d’origen marítim l’ambient serà menys calorós.

Passeu bon dimarts… ploga o faça sol, faça fred o calor.

Jordi Payà

- PUBLICITAT -