- PUBLICITAT -

 

El xaloc refrescarà l’ambient i el deixarà més humit

No, no serà suficient. Perquè el vent ha afluixat i bufa de xaloc (sud-est) més fresc i humit que el ponent i el mestral que han fet molt difícil fer front a l’incendi de l’Alt Millars les últimes 48 hores.

A primera hora encara bufa del nord-oest al nord i per l’interior, però a poc a poc deixarà pas al vent del sud-est. Un vent més humit i menys fort que ha de ser positiu per a començar a poder controlar l’incendi. Els termòmetres encara arribaran a migdia als 22 -23 graus.

Demà dimecres començarem a notar com volen pujar de nou les temperatures. La nit serà menys fresca amb temperatures un parell de graus més altes. Al centre del dia també pujaran un parell de graus les temperatures, tocant o superant els 25 graus a bona part del centre i de l’interior.

Esperem que l’incendi siga controlat les pròximes 36-48 hores perquè a partir de dijous les condicions meteorològiques tornen a ser molt desfavorables.

Dijous de vesprada es deixarà sentir de nou el vent de component oest i les temperatures s’acostaran als 30 graus. Divendres el ponent es farà més general i bufarà més fort. Les temperatures arribaran als 32-33 graus a la costa.

Tot indica que dissabte iniciarem l’abril amb temperatures més baixes, però el mestral encara es deixarà sentir amb ratxes moderades al nord.

Passeu bon dimarts… ploga o faça sol, faça fred o calor.

Jordi Payà

- PUBLICITAT -