- PUBLICITAT -

 

Estimades castellonenques i castellonencs, és la primera vegada que vos faig arribar unes paraules com a regidor. Esta corporació ha decidit canviar el nom de la regidoria de Festes pel de regidoria de Cultura Festiva, i em sent orgullós de ser-ne el responsable en este període de govern municipal que acabem de començar. Les festes del nostre poble són, en gran manera, cultura. Cada festa és transcendental per a la vida del poble i, amb fidelitat als orígens però també amb l’evolució adequada, ens han proporcionat, durant anys i anys, festa, color, música i, sobretot diversió i distracció. Amb la denominació de Cultura Festiva volem incidir en el fet que no són només festes, sinó activitats culturals de caràcter ludicofestiu amb manifestacions diverses al nostre poble però amb les mateixes intencions: entretindre, distraure i difondre les tradicions valencianes i castellonenques.

Per això, i amb l’objectiu de dignificar les nostres festes, s’ha creat un nou logotip que servirà d’embolcall de les quatre grans festes del nostre poble: les Falles, les Festes Majors, els Moros i Cristians i les festes de Santa Bàrbara; totes elles baix un sol símbol i proclamant a una veu que Castelló és un poble fester.

Totes i tots esperem amb ganes el mes d’agost, i no és per la calor, sinó perquè és el mes que alberga les nostres Festes Majors i de Moros i Cristians. Unes festes que cada any ens fan gaudir a totes i a tots de dies i nits de festa amb els amics, companys i, fins i tot, amb els familiars que solen aprofitar per a visitar els parents.

PUBLICITAT

Enguany hem seguit el camí obert pel meu antecessor i la programació continua la línia d’oferir unes festes per a totes i per a tots, en què des dels menuts fins als més grans tinguen el seu protagonisme i el seu espai. Això sí, hem escoltat queixes i suggeriments, i vos donem la paraula que hem intentat corregir, canviar o, com a mínim, millorar, per tal que les festes siguen a gust de totes i tots i que ens en sentim orgullosos.

Mireu el programa d’actes i voreu que tenim unes festes tradicionals però amb alguns tocs de renovació que s’han basat en les recomanacions i propostes de millora de les veïnes i veïns i dels membres del Consell Municipal de Festes. Amb el propòsit de fer compatible el descans i la festa, hem escampat els actes per totes les places i parcs de la localitat. Vos anime a participar activament en cada acte, a gaudir com mai; només falta que vosaltres poseu les ganes i l’entusiasme per tal que estes Festes de 2019 que hem preparat amb tanta il·lusió siguen un èxit. Ja sabeu que Castelló és un poble fester, i hem de demostrar-ho.

Per acabar, done les gràcies i l’enhorabona als Festers Majors, Maica i Ferran, que junt amb la resta de festeres i festers, representen el nostre poble en estes Festes Majors de 2019. També, per descomptat, als capitans Fàtima i Josué, i als sultans Alícia i José Antonio; amb ells recordarem la història de Castelló, i amb la seua resplandor i la seua alegria representaran tots els moros i cristians, part fonamental de les nostres festes.

Castellonenques i castellonencs, a gaudir de les Festes Majors i de Moros i Cristians de 2019!

Xavier Tortosa i Penadés
Regidor de Cultura Festiva

- PUBLICITAT -