- PUBLICITAT -

Una proposta vital i divertida, en un ambient de respecte i homenatge

Voldria en un titular concentrar tot el que visquérem dissabte passat a l’Auditori Municipal Rex, al concert de la Banda la “Unió de Vvade Castellón. Presentats per Fede Martínez i dirigits per Eduardo Martorell Momparler, interpretaren en dues parts un joiós repertori, tot ell ple de simbolisme, ja que l’essència del concert era retre homenatge als seus components desapareguts recentment.

Els músics de la Unió, van ocupar les instal·lacions municipals dedicades preferentment a la música i varen demostrar solvència i suficiència, i ompliren de sons el recinte, enarborant la proposta particular d’aquesta agrupació laboral i cultural, formada per individualitats que junt amb famílies completes, tots ells músics, i seguint una filosofia particular, totalment licita, però qüestionable, proposen.

PUBLICITAT

És far i guia de Castelló Notícies sumar en positiu, en propiciar ponts, i concòrdies que si bé, per a resoldre conflictes o sobren egos, o ha de passar el temps. Doncs que passe, que ningú ha d’oferir-se en sacrifici, que som d’un poble amador de la música, i que la podem oferir de diverses formes, però per arribar ací, s’ha de fer un camí, obligatori de docència, ineludible, costós. Somniar altres possibilitats no és convenient, ni possible, o la proposta s’integra o mai serem el que creguem o volem ser.

Que no es prepara a un músic solament per a ser professional i viure de la música, altres factors també formen, com és exercitar habilitats, augmentar capacitacions, i tenir als xiquets localitzats, entretinguts, socialitzant-se, de vegades la riquesa és posseir un poquet de tot això.

Presentàreu un programa amb molt de sentiment i respecte per Fede Grau, Juan Oliver i Rafa Soler, al mateix temps que entretingut i divertit, un pasdoble, dues marxes de festa, Santanna Portrait… en innumerables ocasions amb ells interpretades. La segona part s’omplí de les melodies més estimades pels absents, un homenatge humà que mai està de mes i diu molt i molt bé de qui el regala, triareu peces del gust dels que anava dirigit l’homenatge, aquells, tantes vegades còmplices i ara protagonistes, en fer-ho, guanyareu com a persones no sols l’instant de recordar-los, sinó fer-los presents, acaronats per les notes que aprenguéreu de l’idioma més universal i valuós, la música, sense aparent contradicció, efímera i permanent.

Gràcies per la vostra aportació
Com sempre Castelló Notícies, amb la música, amb les tradicions.

Per veure tot l’àlbum complet de fotos de Valerià Benetó i Joanjo Puertos pique ací.

| GALERIA | Concert de la Unió Musical Vva. Castellón 2022

Flickr Album Gallery Pro Powered By: wpfrank
- PUBLICITAT -