- PUBLICITAT -

 

En «Soc Músic» podeu trobar un vídeo amb les opinions dels protagonistes del viatge, article d’Anna Perís amb fotos Juan Carlos Perís, Lídia Beltran, María Mascarós i Raül Seguí, i vídeo complet del concert interpretat en Santa Coloma (Barcelona).

Vídeo amb les opinions dels protagonistes del viatge

Soc músic: Intercanvi musical vist per una jove
Per Anna Peris, músic de la Lira

Quan contes a algú que eres músic sempre reps admiració. No obstant això, quan t’esforces a explicar tot el que aquesta afició implica, te n’adones que no només són assatjos, lliçons o concerts, va més enllà.

Podríem dir que tot comença quan un dia veus a la banda del teu poble desfilar pels carrers o tocar a l’auditori. En aquell moment, curiosa demanes als teus pares d’apuntar-te a música perquè realment t’agradaria formar part de tot aquell món. Poc després ja estas aprenent el solfeig i escollint l’instrument que t’acompanyarà en tantes aventures.

Arriba el gran concert, Santa Cecília, quan per fi podras unir-te a la Banda Jove. Al ritme de “Pompa i Circunstancia” avances entre el públic i t’asseus rodejada de companys i companyes a l’escenari, ja eres un músic més. Passen els anys i el director i la banda et veuen créixer. Als assajos fas amics i amigues, aprens d’aquells amb més experiència i comences a comprendre que la música ja forma part de tu.

Si alguna cosa m’aportat la Banda Jove de Castelló han sigut vivències, entre elles el viatge d’intercanvi a Santa Coloma de Gramenet. Quan vaig saber que la banda visitaria el municipi català no vaig dubtar en apuntar-me. Recordava amb els amics de la societat les anècdotes viscudes quan realitzarem el mateix viatge cinc anys enrere. Em va semblar tan emocionant poder estar en el mateix lloc tant de temps després.

Iniciarem la jornada dient adéu des de l’autobús als nostres familiars amb les maletes plenes de nervis i emoció. Ens esperava un llarg trajecte per la carretera però, com en qualsevol viatge, el temps es fa curt. A través de la finestra començarem a veure el mar de la famosa Barceloneta i el que seria el nostre allotjament durant aquells dies. Tot seguit va ser moment d’instal·lació i poc després eixirem de camí a sopar. Vam gaudir del que seria una típica reunió de músics de la Lira, i com no entonarem tots junts l’himne que tant ens agrada.

A l’endemà el dia es presentava intens i plé d’activitats molt interessants. En haver esmorzat prenerem rumb cap a Girona. De la mà d’un guia descobrirem tota la seua història i cultura, passejarem pels seus carrers i visitarem la catedral. Diria que el que més ens va agradar a tots, o almenys ens va resultar curiós va ser el riu que passava pel mig de la ciutat i tots els ponts que el travessaven. Després de moltes fotografies i comprar algun que altre record pujarem a l’autobús.

Un canvi d’última hora en l’itinerari ens va permetre visitar Besalú, una de les joies de Catalunya. Recórrer els carrers d’aquest poble fou com tornar enrere en el temps. Molts de nosaltres en veure aquella panoràmica pensarem de seguida en les entrades de Moros i Cristians de les nostres terres.

El nostre intercanvi començava a arribar a la fi, no obstant això faltava el dia més important, aquell que donava sentit a la nostra expedició. Santa Coloma de Gramenet i la seua humil banda, que ens va rebre amb els braços oberts des del primer moment. Amb ells compartirem l’assaig del matí i posteriorment un dinar on intercanviarem curiositats i experiències els uns amb els altres.

Concert complet

Ja per la vesprada, ens vestirem tots amb l’uniforme de la banda i eixirem a desfilar al ritme de “Tabal i Saragüells”, seguit de l’altra banda amb “La Vereda”. Ja al pati de l’escola on es celebrava el concert ens col·locàrem per poder començar. Melodies conegudes com “Fortaleza” o “Episcopus Castrum” sonaven i tota la banda es convertia en un. Tota aquella tradició musical del nostre poble quedava plasmada en uns minuts de música.

En aquell concert vaig sentir que tornava a ser eixa xiqueta que amb tan sols sis anys va escollir la flauta travessera. De nou sentia aquella barreja entre emoció i nervis d’estar dalt d’un escenari sota la batuta d’un director que m’havia ajudat en els meus primers passos. Gràcies a la Banda Jove he tornat a viure aquelles primeres notes acompanyada dels que per a mi ja són amics i no sols companys. Tant la Lira Castellonera com el poble de Santa Coloma de Gramenet han sabut guanyar-se bons records i estima de la meua part.

Anna Peris, músic de la Lira

| Galeria | Soc músic: viatge d’intercanvi Banda Jove SM Lira Castellonera

Flickr Album Gallery Pro Powered By: wpfrank
- PUBLICITAT -