- PUBLICITAT -

 

Poc més de quatre dies li queden a l’estiu de 2022 i tot indica que vol deixar-nos bon sabor de boca amb un oratge més variable, incert i insegur després d’haver-nos deixat sense dormir els últims mesos amb rècord de nits tropicals i equatorials, i amb dies de calor extrems.

Les primeres hores de la setmana vindran determinades per oratge estable, tot i la presència de núvols baixos a la costa i per temperatures prou altes i bascoses (semblants a les del cap de setmana). Cal esperar a aquest migdia per a començar a veure créixer els primers senyals de trons a les muntanyes de la meitat nord del País Valencià, on aquesta vesprada, i avançant des de l’interior, podran tocar la costa del Maestrat, la Plana, el Camp de Morvedre i l’Horta Nord.

Les temperatures pujaran un parell de graus respecte als valors del cap de setmana.

Demà dimarts es manté la inestabilitat. No plourà per tot arreu. Potser només plourà a la meitat nord del País i de forma irregular, perquè de nou seran ruixats i tronades de distribució i intensitat molt irregular.

Els dos últims dies de l’estiu també tindrem un poc de tot, ja que dimecres els núvols i la pluja afectaran el centre i el sud del territori i dijous la probabilitat de pluja s’estendrà per tot el País.

Divendres donarem la benvinguda a la tardor quan passen quatre minuts de les tres de la matinada. I tot indica que començarà amb sol, però que acabarà amb llamps i trons (no és un mal començament si plou amb mesura i les tronades no porten pedra). Les temperatures pujaran un parell de graus respecte als valors del cap de setmana.

Tingueu bon inici de setmana… ploga o faça sol, faça fred o calor.

Jordi Payà

- PUBLICITAT -