- PUBLICITAT -

 

Exterioritzar els sentiments, pregonar les creences més profundes, obrir-les de bat a bat, reunir-se amb iguals, i per què no?… si a això li afegim una temperatura més que agradable  l’èxit està garantit, no cal eixir de Castelló per viure plenament la Setmana Santa, sí, francament és senzilla, no té ni el número d’actes ni la qualitat que tenen alguns del nostres pobles veïns, però, és completa si atenem a cobrir totes les necessitats, o al menys les més importants de la creença cristiana…

PUBLICITAT

La celebració més característica de la Setmana Santa és la processó del Sant Soterrament, que té lloc la vesprada del Divendres Sant, aquest és un dia molt important quan es recorda la mort en la creu del fill de Déu després de l’anomenada Passió de Crist: arrest, flagel·lació, penitència i crucifixió.

La música pesa fonamental d’aquesta tradició

El passat Divendres Sant, 15 d’abril de 2022 es va celebrar a Castelló la processó del Sant Soterrament, eren un poc més de les 20.00 h quan van eixir les imatges de l’església de Castelló.

El Divendres Sant és el segon dia de l’anomenat Tridu Pasqual, el període durant el qual la litúrgia catòlica commemora la passió, mort i resurrecció de Jesucrist. En concret, el Divendres Sant és el divendres que precedeix a la Pasqua, quan per als cristians se celebra la resurrecció de Jesucrist després del viacrucis, tradicional acte i únic que ha perdurat al llarg dels temps, indiferent a les innovacions, suporta en l’actualitat la incertesa del ‘sorpressiu’ itinerari.

Els fidels són convidats al dejuni, que consisteix a prendre només un plat (o per al dinar o per al sopar) durant el dia. Es tracta d’una tradició en senyal de penitència pels pecats que Jesús va voler expiar amb la seua mort.

A més, durant el Divendres Sant no se celebra l’eucaristia i les campanes, que tradicionalment criden als fidels a la celebració de la missa, no sonen en senyal de dol, tal com estipula el ritu romà.

Per veure les fotos relacionades amb la processó del Sant Soterrament a Castelló – piqueu ací.

Processó Divendres Sant 2022 - Setmana Santa

- PUBLICITAT -