L’Ajuntament de Castelló rep aquest premi a proposta del Servei d’Assistència i Recursos Culturals de la Diputació de València.
Aquests guardons serveixen per a reconèixer el treball dels ajuntaments i la col·laboració amb els diferents serveis que integren l’àrea de Cultura.
Castelló va rebre, el passat divendres, el ‘Reconeixement de la Cultura 2019’ que atorga l’àrea de Cultura de la Diputació de València, a proposta del Servei d’Assistència i Recursos Culturals, més conegut com el SARC, que va voler reconèixer a l’Ajuntament de Castelló per confiar en les activitats del seu catàleg per a conformar la seua programació cultural subvencionada, així com per participar en els programes d’audiovisual, premis literaris i programació de música clàssica.
A l’acte d’entrega del reconeixement, va assistir la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó; el diputat de Cultura, Xavier Rius; la directora del SARC, Yolanda Sifres; l’alcalde del municipi, Òscar Noguera; la regidora de Cultura, Marta Grimaltos; així com part de la corporació municipal. L’acte va estar amenitzat per una cercavila amb gegants i cabuts abans de començar l’acte i, amb l’actuació del grup musical l’Ingràvid Six Quartet.
El diputat de Cultura va estar l’encarregat de fer entrega del ‘Reconeixement de la Cultura 2019’ a l’alcalde de Castelló, Òscar Noguera, i va recalcar durant la seua intervenció que “aquests reconeixements són per posar en valor tot l’esforç que realitzen els ajuntaments i més en particular, les àrees de Cultura i conscienciar als veïns i veïnes de les poblacions del gran treball que realitzen des del consistori”.
Per la seua banda, la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, va recalcar el gran moviment associatiu que hi ha a la localitat de la Ribera Alta i la “col·laboració entre l’ajuntament i les associacions culturals aboca a la capitat de fer poble i, a transmetre als veïns i veïnes l’estima per la cultura i les seus tradicions”.
Òscar Noguera va transmetre l’orgull de tot el poble per rebre aquest reconeixement “perquè aquest guardó va dirigit a tota la població de la localitat, perquè tot el que hi fem des del consistori i, en aquest cas des de la regidoria de Cultura, va dedicat i pensat per a tots els veïns i totes les veïnes”. I a més, també va voler destacar, el gran treball que realitzen els treballadors i treballadores perquè Castelló siga un municipi tan actiu en la cultura”.
La directora del SARC, Yolanda Sifres, va estar l’encarregada de nomenar els criteris pels quals el consistori castelloner rebia aquest reconeixement: “per fer un ús diversificat i responsable en la subvenció tant en programació cultural com en projectes culturals; per la perseverança i consolidació en la convocatòria del premi literari Castellum Ripae i el premi Soler i Estruch de narrativa en valencià; per la seua capacitat de col·laboració i vertebració en l’àmbit local amb el projecte els Anells Ingràvids nascut a la Societat Musical Lira Castellonera”. I va continuar: “per la seua capacitat de coordinació i cooperació amb altres ajuntaments de la Ribera Alta i altres municipis de la província; i per últim, pel projecte Mou-te per la cultura popular, que es tracta d’un projecte comarcal i té com a nexe d’unió la mostra d’unió per a tots els pobles. Un treball basat en la convivència, difusió i recuperació de la pilota en el programa joc, espai i xarxa”.
Per part de l’Ajuntament de Castelló, la regidora de Cultura, Marta Grimaltos, va ser l’encarregada de rebre el guardó, un diploma acreditatiu i una escultura dissenyada per Artur Heras.
Aquests guardons serveixen per a reconèixer el treball dels ajuntaments i la col·laboració amb els diferents serveis que integren l’àrea de Cultura.
Picant ací podeu veure totes les fotos de Joanjo Puertos.
Ajuntament de Castelló