- PUBLICITAT -

 

Marta π / Modesto Serradel  / Fotos: Joanjo Puertos – Castelló

Novembre ha acabat i ens ha deixat sensació d’hivern, malgrat estar encara a la tardor.

I es que ha fet fred, molt de fred. Els 28°C de temperatura màxima del dia 1 van ser l’acomiadament de la calor d’octubre. A partir d’ací, les temperatures, sobretot les mínimes, van anar baixant. Tant que, a Castelló, el dia 7 es va registrar la mínima més freda del mes: 2,5°C! Malgrat recuperar-se un poc, i anar oscil·lant, els valors es van mantenir sempre baixos. Per això la mitjana de les mínimes no ha arribat als 9°C.

Si parlem de precipitacions, la major part es concentraren en una setmana. Segons explica l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), els responsables varen ser el potent l’anticicló situat entre les illes Britàniques i la península i l’entrada de vent de llevant que va provocar. A Castelló es va traduir en 69,5 l/m2 arreplegats entre els dies 18 i 23. Però no foren les úniques pluges, perquè els dies 11 i 12 s’arreplegaren 5,5 l/m2. En total, durant tot el mes, han caigut 76 l/m2.

En resum, l’AEMET diu que aquest novembre ha sigut fred i normal pel que fa a pluges.

Ens queda per davant un mes, desembre, per acabar 2021. També ens queda entrar oficialment a l’hivern. Com serà eixa entrada? Ho sabrem prompte…

Marta π

 

- PUBLICITAT -