L’Ajuntament de Castelló adquireix un altre cotxe totalment elèctric gràcies a una sèrie d’ajudes que ha aconseguit per a la compra de cotxes elèctrics i punts de recàrrega.
Des de l’Ajuntament de Castelló s’està treballant contínuament amb l’objectiu de complir els criteris per a la concessió d’aquestes ajudes, que tenen en compte si el cotxe nou és per a substituir un cotxe amb motor de combustió, si el municipi està subscrit al Pacte d’Alcaldies, si la localitat té aprovades ordenances municipals en matèria de mobilitat sostenible, si el municipi concedeix bonificacions a l’impost de cotxes de tracció mecànica per als cotxes elèctrics, si el municipi està subscrit al pacte de València per la Mobilitat Segura i Sostenible, sols es poden rebre aquestes ajudes si l’Ajuntament de Castelló compleix tots aquests requisits i l’Ajuntament els compleix.
“El canvi de la flota municipal per cotxes i altres vehicles elèctrics és una qüestió fonamental, perquè només que canviem el 25% dels cotxes del parc de l’Ajuntament, es reduirien molt les emissions de CO2” ha assenyalat l’alcalde, Òscar Noguera, Òscar també ens comenta que “El cotxe elèctric és el present i no el futur i el que hem de fer les institucions és promoure’l“.
El vehicle elèctric adquirit és una furgoneta i es destinarà a la brigada de manteniment i obres amb un objectiu molt clar, que no és altre que reforçar al màxim i accelerar en la mesura del possible les reparacions i manteniments quotidianes que cada dia són més eixides per la ciutadania castellonera.
Aquesta nova iniciativa de l’Ajuntament de Castelló s’emmarca en el conjunt d’actuacions encaminades a lluitar contra el canvi climàtic que es desenvolupa en la corporació provincial com a coordinadora territorial del Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia, pacte del qual Castelló forma part. En el cas dels cotxes elèctrics, la substitució d’un turisme o una furgoneta per un cotxe elèctric permet reduir un 43,6 les emissions de C02.
Aquest pacte constitueix el principal moviment europeu en què participen les autoritats locals i regionals que han assumit el compromís voluntari de reduir les emissions de CO2 en un 40% abans de l’any 2030, amb el propòsit de millorar l’eficiència energètica, utilitzar fonts d’energia renovables als seus territoris i desenvolupar mesures per a adaptar-se a les conseqüències del canvi climàtic.
Joanjo Puertos